• You don't get fast in order to take part in club races, you take part in club races to get fast!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dear Guest. Follow RaceDepartment on Twitter, Facebook, Instagram, Twitch, Steam and YouTube.

rFactor crashes on Windows 7

Discussion in 'rFactor' started by Max Spooner, Nov 21, 2009.

  1. Max Spooner

    Max Spooner

    Messages:
    49
    Ratings:
    +0
    CAN ANYONE HELP, I'VE JUST PUTTEN WINDOWS 7 HOME PREIMIUM ON TO MY COMPUTER AND SINCE THEN I'VE BEEN HAVING PROBLEMS WITH RFACTOR

    THINGS VARY FROM

    ERRORS (STEX, CMAPS) THAT DON'T LOAD THE MOD

    CARS NOT SHOWING UP ON SPINNER

    AND GAME CRASHING TO DESKTOP WHEN I CLICK ON START RACE (AFTER I HAVE LOADED THE TRACK)

    THE ONLY MOD THAT HAS WORKED PERFECTLY IS FSONE 2008

    PLEASE SOMEONE HELP AS I DON'T WANT TO GO BACK TO VISTA!!!!!
     
  2. Ryan Callan

    Ryan Callan

    Messages:
    513
    Ratings:
    +501
    I've not heard of or seen any difficulties with 7 and rFactor. Are all mods installed correctly - wrong file locations will cause crashes. Run the game as administrator. Failing that try reinstalling rFactor over again.

    And please don't write in caps :)
     
  3. Wizbiscuit

    Wizbiscuit

    Messages:
    51
    Ratings:
    +8
    I have Windows 7 64bit, and all works as normal, sounds like a start from scratch reinstall time, I find myself doing that with rFactor now and again, shame the licencing can be such a pain.
     
  4. Günthar Rowe

    Günthar Rowe

    Messages:
    3,796
    Ratings:
    +29
    W7x64 here and no problems... issues are from the way the mods are packaged and therefore get mis-installed, or people "manually" install and don't follow the readme...

    I can help via TeamViewer if ever needed... just PM me or MSN me kampferas at hotmail dot com