1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice
Like RaceDepartment on Facebook.

Race07 Server problem

Discussion in 'RACE 07 - Official WTCC Game' started by JohnnyFirpo, Mar 31, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. hello !

    i´m new to race 07 and i got a problem with the creating of a dedicated server

    everytime when i host a dedicated server, i can´t join and got a 5000 ping in the lobby

    my mates can´t join too

    i opened the ports and my firewall blocks nothing
    (i´m using a fritzbox)

    TCP+UDP 48942 – 48957 and UDP 26900-26907
    48958-48973

    what i not understand is
    i see the server in the lan mode and there i can join
    and of course not my mates


    i hope somebody can help me to fix the 5000 ping

    best regards
    JohnnyFirpo

    btw sorry for my english ^^
     
  2. Maybe you're not forwarding the ports correctly. Check if they're open here: http://www.canyouseeme.org/

    EDIT: actually, not sure if that's gonna do anything. Ports may be open, but I thought that maybe they weren't getting forwarded to your computer properly (if it's a router)
     
  3. i typed this port 48942 and the site says
    Connection timed out

    looks like the ports are not free in my router
     
  4. i get the error even at the open arma 2 ports , and they work

    is there something wrong with the site?^^
     
  5. Rupe Wilson

    Rupe Wilson
    Keep Yoga real Premium Member

    im having problems with the same thing my ISP KPN has just updated me to VDSL and no matter what i do i cant get my ping under 5000 when looking at my d server.... i had it all working great with adsl and my linksy wag160n ....
    now i have to use there experia box ZTE H220n... i have managed to open ports i can even use the DMZ but its still shows a ping of 5000... i use this to check my ports are open...http://portforward.com/help/portcheck.htm download and it pings your modem.. you can also check to see it its a firewall problem..... ive had all 3 green and still ping is over 5000... ive a second pc also to run my d/server same again ... 5000 ping..
    I think my problem is the internal firewall in the modem/router... it cannot be changed and set to high...KPN will not change it ...
    But i can get a new VDSL router modem that i can fully control...
    Is your modem supplied by your isp maybe you have same problem....
     
  6. Nope, working fine for me.

    If the port is not open, you get a "connection timed out"
    If the port is open, but it isn't routed properly (which is what popped to my mind first), you get a "No route to host"

    I'd double check if your ports are actually open.
     
  7. There's already a thread for this issue so I'm locking this one.

    Ping 5000 issues
     
Thread Status:
Not open for further replies.