• "Mwoah" - Kimi Räikkönen
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dear Guest. Follow RaceDepartment on Twitter, Facebook, Instagram, Twitch, Steam and YouTube.

Problems with cars and tracks

Discussion in 'Assetto Corsa' started by xdomino, Jan 14, 2016.

  1. xdomino

    xdomino

    Messages:
    2
    Ratings:
    +0
    Ok big question as i haven't a satisfactory answer. How do you troubleshoot an error on a car or a track? In rfactor you had the trace thingy which was very helpful on finding errors, what about assetto? Is there a way? When i load some cars i get a acs_x86.exe error and get kicked back to menu again, no log is created as the directory is empty. I am runing 1.4.3, original steam, no dlcs. So, any thoughts?
     
  2. Radu Oros

    Radu Oros

    Messages:
    1,307
    Ratings:
    +398
    Try to reinstall the vcredist 86 and 64 packages. C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\assettocorsa\_CommonRedist\vcredist\2013
    Also you can try in options-general to force 32-bit (x86)
     
  3. xdomino

    xdomino

    Messages:
    2
    Ratings:
    +0
    Ok reinstalled both x86 and 64, force 32 bit was already selected...
    No difference still no go.
     
  4. Radu Oros

    Radu Oros

    Messages:
    1,307
    Ratings:
    +398
    But the game doesn't work with any car and track? Try an official car and track (non-dlc) in Practice mode. And try with force 32-bit turned off.
    Also check if the game resolution is correct, if not try some else.
    Verifying cache integrity on steam can also help, steam library - game properties - local files tab.