• So long as all your wheels are pointing in roughly the same direction, you should be fine.
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dear Guest. Follow RaceDepartment on Twitter, Facebook, Instagram, Twitch, Steam and YouTube.

Problem with sound in game

Discussion in 'Assetto Corsa' started by Ringo, May 20, 2016.

  1. Ringo

    Ringo

    Messages:
    6
    Ratings:
    +6
    Hi,

    I have had a problem with the sound in AC since i bought it. The problem is so frequent i rarley play it any more even though i really like the game.

    When i start the game the sound ALWAYS works in the intro and menues. But one i press drive to go onto the track and actually play the game - the sound will only work every third time. Moslty all quiet, but sometimes sound just coming out from one speaker.

    Ive tryed removing AC all together. Remove all mods, change latency but nothing seem to work.

    No other game i have has this problem.
     
  2. W_Akira

    W_Akira

    Messages:
    82
    Ratings:
    +17
    Have you tried to change sound latency?
    Edited: Yes, you tried. Maybe a problem with sound drivers
     
  3. Alex72

    Alex72

    Messages:
    642
    Ratings:
    +254
    I never had that issue. Remove all mods (as you said) and do a steam validation. That should fix any issues. If you had soundmods and they had GUID.txt files in the sound folder for the cars then you will not have sounds. So check the cars that have no sound to see that that file isnt in there. And do the steam validation.
     
  4. magzire

    magzire

    Messages:
    108
    Ratings:
    +36
    Wow I get the exact same thing, highly annoying. Reinstalled drivers and AC.
    Are you using a creative soundcard? And win 10?