1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ping problem on the server

Discussion in 'Stock Car Extreme' started by Carlos Sousa, Dec 11, 2012.

  1. hi guys, wanted to ask a few things there if you can help.
    that our server is doing 20 or 22 racing drivers the ping is very high, even to get to 1000, you know it can be because this problem?

    the server is also correct parameters, we have no problem with any other server, the game only with the stock car, woe to set something in some file? the PLR, the multiplayer, the HDV ..... something that can be configured to solve this problem?

  2. Bram

    Roaring Pipes Maniacs | #27 Staff Premium Member

    Is it a dedicated server?
  3. if so it is a dedicated server, some kind of problem with this?
  4. Marian Zelenka

    Marian Zelenka
    The downforce is strong with this one. Premium Member

    Are the right ports open on router?
  5. ports that type of ports? We have a dedicated server, you need to open ports? know which ports are?
  6. Bram

    Roaring Pipes Maniacs | #27 Staff Premium Member

    • Like Like x 3
  7. Tomas de la Fuente

    Tomas de la Fuente
    Premium Member

    Joder Carlos, champioship empezemos, jajajajajaja... :)
    • Like Like x 1
  8. Marco Bijl

    Marco Bijl
    adMAXIhater (O.O.O.)


    This will solve the issue of the connection. It will help you open up the correct ports, so a connection is possible.
    To run 20 cars smoothly, you need to have sufficient bandwith, and a server which can handle the dedicated server from the game.
    • Like Like x 1
  9. ok, I will open the ports have if that solves the problem, the bandwidth is no problem, I have well and good, in other rfactor servers and this problem does not happen Ping
  10. Javier Bernedo

    Javier Bernedo
    Premium Member

    {mod edit}
    Removed content of post, as explained below.
  11. Marco Bijl

    Marco Bijl
    adMAXIhater (O.O.O.)

    Javier Bernedo,
    I am sure you will understand that Racedepartment is not a general helpdesk for other communities, and their connection/server issues. What we do, and how we do it in terms of our servers, settings and stuff like that, is Racedepartment information.

    We can help out with some personal stuff, but in this case, I have to draw a line. I have edited your post, and have removed the questions and info. Please do not repost it.

    Thanks in advance,
  12. Javier Bernedo

    Javier Bernedo
    Premium Member

    Well, I have driven in a lot of communities and most part of them have no problem helping other communities.

    My community and others are racing now with GSC, and some suffer with lag problems. Since RD seems to have resolved those problems, I didn´t see any problem asking.

    Honestly, I don´t see what´s the problem with sharing information on fixing those issues. I have not spammed in this post neither post any important information.
  13. Marco Bijl

    Marco Bijl
    adMAXIhater (O.O.O.)

    I removed the post info as I do not want to have it discussed in this thread.
    Our server info, config files and settings have cost a lot of effort and money to get to. We are not sharing all of that in the public. If you are looking for a good community, and good and steady races, you are more then welcome to come around or bring your community over, and have some fun.

    We are not a general helpdesk for other comunities in terms of their hardware, connections, and configurations. It's not a problem you asked, it's just a RD Policy not to share this kind of information. Nothing personal offcourse.