1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice
Like RaceDepartment on Facebook.

Media Gallery added

Discussion in 'Site Feedback & Support' started by Bram, Oct 18, 2012.

  1. Bram

    Bram
    Roaring Pipes Maniacs | #27 Staff Premium Member

    Hi guys/gals,

    I have just added a new feature to our community: The Media Gallery, and you can find the "media" link in the navigation bar of the site and forums.

    This modification lets you submit videos from YouTube and categorize them for browsing on RaceDepartment.

    Currently we have three main categories
    - Automotive (with all the latest cars and bikes videos)
    - Motorsports (Formula One and other series videos)
    - Racing Games & Simulations (All movies from your favorite games)

    Every member of RaceDepartment can submit videos to the gallery. Please make sure that you copy/paste the youtube url in the retrieve box and the system will do the rest for you. Simply select the right category and submit your video, thats all.

    You can add videos, add comments, give "likes" and share the videos with your friends.

    For our premium members we even have something extra special as you can put all your favorite videos in your own personalized Playlists and users can skip the moderation queue.

    Happy sharing and viewing people :)

    PS: if you encounter any buys please report them here.
     
    • Like Like x 3
  2. I like watching new videos in the game section, I can also see if there are new ones.
    I don't think that I brows to a separate media section to see if there are new videos.

    Sorry no like from me
     
  3. Bram

    Bram
    Roaring Pipes Maniacs | #27 Staff Premium Member

    New vids are shown in the sidebar :)
     
  4. looks awesome ,nice feature :D
     
  5. David O'Reilly

    David O'Reilly
    A bad quali means I can go forwards in the race.

    Nice idea, previously great vids were shared amongst separate parts of the community.
    Here hopefully we can post the best.
     
  6. Is there any way to make the newly added videos show up in the new post search? This way I miss videos.
     
  7. Bram

    Bram
    Roaring Pipes Maniacs | #27 Staff Premium Member

    Dont think so Senad. But the newest vids are displayed in the sidebar.
     
  8. Cheers Bram. Better get used to checking the sidebar then :)
     
  9. Dave Stephenson

    Dave Stephenson
    Technical Administrator Staff Premium Member

    You can get a quick overview from the forum at the top of the index ;)

    http://www.racedepartment.com/forum/forums/latest-videos.192/

    Which of course means they are now in the new posts search.
     
  10. Bram

    Bram
    Roaring Pipes Maniacs | #27 Staff Premium Member

    • Like Like x 3
  11. Haha, gotta love when that happens :roflmao:

    Thanks
     
  12. Ben Herbert

    Ben Herbert
    Next Match attending Hull(H) 16th 15.00

    Could you allow vimeo videos to be added please?
     
  13. Bram

    Bram
    Roaring Pipes Maniacs | #27 Staff Premium Member

    Sorry but currently its only possible to embed YouTube videos.
     
  14. Well done....!!!!
     
  15. Hello.
    Thanks for your support and hosting our videos as always.
    I'm sorry, but I'd like to report my problem this time.
    I've already posted several videos to RD. But yesterday, I tried to post this YouTube video to RD

    My YouTube video

    But "RaceDepartment Forums - Error Media URL did not match any supported services." message was displayed and I could not post it.
    I've waited for a day (over 24 hours) but still I can't post it.
    I'm not sure what is the cause of this problem. So I need your RD team's help and advice.
    Thank you :)
     
  16. Bram

    Bram
    Roaring Pipes Maniacs | #27 Staff Premium Member

    Probably a "private video" as it doesnt show up on your YT page either Tommi-TAG. URLs need to be accessible as the system tries to retrieve information from the description.

    Try setting it to "public" and i am sure it works
     
    • Like Like x 1
  17. Thanks for your kind reply and advice, Bram.
    When I first posted my video to YouTube, I posted it as "Private" because I wanted to make sure the encoding was ok. Then changed it to "Public". This may be the cause of this problem.
    This time, I've tried to save it as "Public" once again and I became able to post it to RD !
    From the next time, I'd like to post my video as "Public" when I first post it.
    Thanks again :) !
     
  18. Bram

    Bram
    Roaring Pipes Maniacs | #27 Staff Premium Member

    Ah ok, maybe Youtube needs some time to convert the permissions?

    If possible please check again later, its a nice vid so we must find a way to get it in the gallery :)
     
    • Like Like x 1
  19. Dave Stephenson

    Dave Stephenson
    Technical Administrator Staff Premium Member

    There is a setting on videos to stop them being embedded even if they are public. Maybe this is set active when they are private and it carried over when you made it public.
     
    • Like Like x 1
  20. Thanks for your reply and kind words, Bram.
    It seems to need a little time to save all changes from "Private" to "Public".
    I had the same experience before. I tried to post my video soon after changing it from "Private" to "Public", but I could not. And I waited for a few hours, then I became able to post it. I'm not sure the reason, but this happens.
    This time, thanks to your advice, I understand some "Private" related setting causes the problem and I can solve it by re-saving the video as "Public".
    Thank you :) !
     
    • Like Like x 1