• You don't get fast in order to take part in club races, you take part in club races to get fast!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dear Guest. Follow RaceDepartment on Twitter, Facebook, Instagram, Twitch, Steam and YouTube.

Tracks Jerez de la Frontera 1.0

Jerez for GSC by Alex Sawczuk

  1. Bram Hengeveld

    Bram Hengeveld
    Administrator Staff Premium

    Messages:
    42,389
    Ratings:
    +16,376
    Bram Hengeveld submitted a new resource:

    Jerez de la Frontera (version 1.0) - Jerez for GSC by Alex Sawczuk

    Read more about this resource...
     
  2. Vladimir Antic

    Vladimir Antic

    Messages:
    108
    Ratings:
    +39
    This track wont load in GSC 2013 :/
     
  3. Rupe Wilson

    Rupe Wilson
    Senior HistorX Driver Staff Premium

    Messages:
    15,030
    Ratings:
    +6,446
    yep its noted and will be updated i think im sure i read it:)
     
    • Like Like x 1
  4. Eck Simpson

    Eck Simpson
    Premium

    Messages:
    788
    Ratings:
    +186
    The track is missing a few textures, to allow it to work in GSC 2013. You can retrieve the missing textures, from the rFactor version of the track.
     
  5. geisterfahrer

    geisterfahrer

    Messages:
    5
    Ratings:
    +0
    hi, as i'm not sure sure if Alex will ever update the track (i've asked him on vr: http://www.virtualr.net/game-stock-car-2013-more-previews#comment-1054781964), could you be a bit more specific? where do i put the textures and where do i find them? thanks :thumbsup:
     
  6. Eck Simpson

    Eck Simpson
    Premium

    Messages:
    788
    Ratings:
    +186
    The textures are, Sand_B.dds, Skidmka.dds and Roaddetail_dx8.dds. Using the MASTools, found at the ISI website: http://rfactor.net/web/rf1/devcorner/ . Open the JerezTextures.MAS, in the rFactor version and extract those three textures (extract them, to somewhere you'll remember). You can either put those textures in the Jerez de la Frontera folder in GSC2013 or open the same mas file (in GSC 2013), then add those textures to it.
     
  7. geisterfahrer

    geisterfahrer

    Messages:
    5
    Ratings:
    +0
    this fckng works! :whistling: thanks for the tutorial, track is all fine (grip, lightning)
     
  8. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk
    Reiza Studios Premium

    Messages:
    1,375
    Ratings:
    +991
    not sure if I will get round to updating this, as it would take quite a bit of work to get to a standard I want. If someone wants to post the fix to get it working with GSC13 here, that's fine by me.
     
    • Like Like x 3
  9. Phill Routledge

    Phill Routledge

    Messages:
    112
    Ratings:
    +16
    @ Eck Simpson or
    @geisterfahrer,

    As you guys know what you are doing and seeing as Alex has ^above^ given permission, could one of you guys please provide a simple patch folder as a .RAR so we can all DL it patch it and start using this cracking conversion please!

    Regards,
    Phill.
     
    • Like Like x 3
  10. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk
    Reiza Studios Premium

    Messages:
    1,375
    Ratings:
    +991
    Here are the textures mentioned above. Put them in the folder Gamedata\Locations\Jerez de la Frontera

    The track uses shaders that are no longer used in GSC13 and this causes the errors. This is effectively using the dx8 shaders now as the dx9 ones do not exist, as such the track does not look quite how was intended.

    http://www.mediafire.com/?88isz5aa96u693i
     
    • Like Like x 4
  11. Phill Routledge

    Phill Routledge

    Messages:
    112
    Ratings:
    +16
    Thank you Alex, I just had one of my members do the same. Beat us to the punch literally by 15mins lol :roflmao: :laugh:
     
  12. Keith Windsor

    Keith Windsor

    Messages:
    1,767
    Ratings:
    +588
    Excellent thanks Alex :)
     
  13. Lewi6

    Lewi6

    Messages:
    27
    Ratings:
    +0
  14. Keith Windsor

    Keith Windsor

    Messages:
    1,767
    Ratings:
    +588
  15. Lewi6

    Lewi6

    Messages:
    27
    Ratings:
    +0
    Hey thanks a lot Keith!! The track looks really good. Any chance you can point me in the direction of the missing files for Putnam Park and Vanport?
     
  16. Keith Windsor

    Keith Windsor

    Messages:
    1,767
    Ratings:
    +588
    I haven't tried them but as far as I know I thought they worked without any changes.

    EDIT: no you are right, just tried Vanport and it doesn't load, I am not sure anyone has done a fix for it yet though. Don't know about Putnam either.
     
    Last edited: Jan 6, 2014