• “Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style” ― Michael Schumacher
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Have a chance to win a copy of F1 2017 The Game (PC) by following RaceDepartment on Twitter, Facebook, Instagram, Twitch, Steam and / or YouTube.
RD GP Championship (LIVE)
Click the cross to dismiss this video
Join the conversation here.

In game screenshots

Discussion in 'Automobilista' started by Dethrone1427, Jan 17, 2017.

  1. Dethrone1427

    Dethrone1427

    Messages:
    399
    Ratings:
    +77
    Morning,

    I've just noticed that AMS is no longer allowing me to screenshot in the main menu, is anyone else having this issue? I just wanted to create some in game icons but cant screen shot the cars anymore.
    I just get a black screen which pops up to show me what the screen grab took...
     
    Last edited: Jan 17, 2017
  2. ouvert

    ouvert

    Messages:
    1,523
    Ratings:
    +560
    what way are you trying to do that screenshot? Printscreen, dedicated capture SW or ingame F12 key ?
     
  3. Dethrone1427

    Dethrone1427

    Messages:
    399
    Ratings:
    +77
    Pressing F12. Print screen just shows my desktop with Steam running in the background.
     
  4. Pudu

    Pudu

    Messages:
    185
    Ratings:
    +71
    Steam is a bit quirky and unreliable about screenshots, I find.

    One thing I have learned though is that it won't screenshot properly in a 2D envirnoment, i.e. the main menu, if the game is in a folder outside of a Steam install directory. I keep a clean version of AMS in the Steam directory and have another one that I do all my modding and racing with located elsewhere. Screenshots for this AMS installation don't work in the main menu, but do work in the in-game 3D. I must use the AMS installation inside the Steam directory to get screenshots of the menus.
     
  5. Dethrone1427

    Dethrone1427

    Messages:
    399
    Ratings:
    +77
    Thanks for the replies, but it turns out it was the Nvidia Profiler. The settings were messing with the screens in menu. I saved the profile, exported it. Deleted the file. Took all the screenshots, then uploaded the AMS nvidia profile again and it worked!! Thanks anyways though :)
     
  6. Rob Fitness

    Rob Fitness

    Messages:
    819
    Ratings:
    +670
    Try using FRAPS program, I run Nvidia inspector profiles and Fraps still takes screenshots of the spinner,
     
  7. Dethrone1427

    Dethrone1427

    Messages:
    399
    Ratings:
    +77
    Bizarrely I tried that too, it was still a black screen!! But like I said, alls good now, it was a simple export of NVIDIA profiles, screenshot, screenshot, import the NVIDIA profile back in and then back to playing the game
     
  8. Dethrone1427

    Dethrone1427

    Messages:
    399
    Ratings:
    +77
    Here was what i was trying to achieve!!
     

    Attached Files:

    • Like Like x 1
  9. Pudu

    Pudu

    Messages:
    185
    Ratings:
    +71
    Looks awesome! Very nice work.
     
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1