1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice
Like RaceDepartment on Facebook.

Im getting error 17991

Discussion in 'RaceRoom Racing Experience' started by Jake Adams, Sep 11, 2014.

  1. Jake Adams

    Jake Adams
    Premium Member

    Is it me or can everyone open R3E? Im getting the error 17991
    was working earlier today but now I cant connect.
     
  2. getting an error 12002 5 minutes ago/ Cant connect/
     
  3. museumsteve

    museumsteve
    Premium Member

    Do you both still have the issue?
     
  4. Yes Im off, cannot connect to server.
     
  5. Jake Adams

    Jake Adams
    Premium Member

    Yeah I still have the error.
     
  6. museumsteve

    museumsteve
    Premium Member

    No problems at this end :s
     
  7. Im online already.
     
  8. Jake Adams

    Jake Adams
    Premium Member

    serj, did you do anything to fix it?
     
  9. No, just wait and then connection is back. I think it might be local problem of some of servers, all we are from different countries. :)
     
  10. Jake Adams

    Jake Adams
    Premium Member

    Im still offline. trying a fresh install have my doubts
     
  11. Jake Adams

    Jake Adams
    Premium Member

    Fresh install did nothing as I suspected. I got a hold of Jat Ekkel and he looked up 17991 here is the quote
    "Jay Ekkel: 17991 Invalid SSL certificate name.
    This can occur if the user is using a proxy that substitutes SSL certificates.
    Ask the user to try without using a proxy or use a proxy that doesn’t substitute SSL certificates."
    How do I do this? What needs to be looked at or changed. Jay didnt know how either :)
     
  12. museumsteve

    museumsteve
    Premium Member

    See if this helps at all.

    "Error 17991 indicates an invalid SSL certificate name.
    This can occur if the you are using a proxy that substitutes SSL certificates.
    Try starting the game without using a proxy or use a proxy that doesn’t substitute SSL certificates.

    You can access these settings by either opening Internet Explorer and opening the settings/options menu and then selecting "Internet Options".
    This will open a window where you should click the tab called "Connections". Once on that page, click the button called "LAN Settings".

    In the new window that pops up, make sure that the checkboxes in the proxy server section are both unchecked. Press Ok and then close down the other windows.
    Then try to launch the game again.

    Another thing that's always useful to do is to make sure all files were correctly installed. This can be done through the Steam feature called "Verify integrity of Game Cache". To do this:

    To do this:
    Go to the Library tab in Steam
    Right-click on RaceRoom Racing Experience in the game list
    In the drop-down menu that appears, click "Properties" menu item
    In the window that appears, go to the "Local Files" tab
    Click the "Verify integrity of Game Cache"

    Steam will now check for any missing/corrupted files and redownload any files with issues."
     
  13. Jake Adams

    Jake Adams
    Premium Member

    As on the other forum, Thanks Steve I owe you big time.
     
    • Like Like x 1
  14. Steve Bird

    Steve Bird
    Racing Since 1978 Premium Member

    Anyone else still getting "Servers down for maintenance" when stating up?
     
  15. Jake Adams

    Jake Adams
    Premium Member

    yeah I have that
     
  16. Steve Bird

    Steve Bird
    Racing Since 1978 Premium Member

    It would be an idea for them to publish whats going on somewhere. Ah well, the wait is on :)
     
  17. it's on FB and twitter
     
  18. Peter

    Peter
    Premium Member

    ''Hi all. We're having some technical issues with our servers and will go down for maintenance while we look into it. We are deeply sorry for this unexpected problem. As usual, we thank you for your patience.''
     
  19. Peter

    Peter
    Premium Member

    It's back
     
    • Like Like x 1
  20. Msportdan

    Msportdan
    @ Simberia @Simberia

    its starting to ask me to register?! ive been playing it ok before