• You don't get fast in order to take part in club races, you take part in club races to get fast!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. #GiveAwayFriday. Win a copy of F1 2017 - The Game. Click here to join.

I get a blue screen when loading RACE 07

Discussion in 'RACE 07 - Official WTCC Game' started by Kris Van Den Steen, Aug 9, 2009.

  1. Kris Van Den Steen

    Kris Van Den Steen

    Messages:
    25
    Ratings:
    +0
    Hi everyone
    I hope someone can help me with this please
    It started when i installed my new graphic card. My old one was the graphic card nvidia Geforce 8600 gt and except of little problem sometimes everything went fine. I have the games race 07 gtr evolution, wtcc, gtr2 an gtr legends. So two days ago i installed a new one it's Geforce Gts 250 normally a very nice video card or am I wrong. So this is the problem. When i started playin Gtr2 and Gtr legends there is no problem everything works fine. Just whebn i start the game race 07 troubles begin. The intro and menus are fine , select event, select car, also ok but when i push next after this the game is loading and you see a map of the track that u choose ok there is were it happens always i get the blue screen from windows and this is wat they say about shutting down race 07:

    driver IRQL Not less or EQUALL

    i wrote down the numbers also :
    0x00000001 (0xE1B13000,0x00000002,0x00000000,0xB5D16A4B)

    Does someone know this problem or already seen this, but it's the one that keeps me from playing my favorite game now i really hate it, . If someone can help i really appreciate it , hopefull waiting. Thanks everyone

    Kris.
     
  2. Bram

    Bram
    Administrator Staff Premium

    Messages:
    42,242
    Ratings:
    +16,291
    There seems to be something terribly wrong with either those GTX cards or the game, or both.

    I get those nasty freezes with a GTX 260 and there are numerous of others that experience the same with the GTX serie cards. All other games are just fine for me, just like you describe. rFactor, ARCA, GTL etc i can play with maxed out graphics and run fantastic, only RACE 07 is unplayable for me

    I hope somebody can help you, but i dont have the answer for you :(
     
  3. João Andias

    João Andias

    Messages:
    834
    Ratings:
    +0

    Do you have the card well connected? With all the power cables it needs?

    Usually that errors comes when:


    • There is lack of power.
    • Overheating.
    • Bad memory stick.
    • But it can be software conflict too...

    good luck :wink2:

    Btw, it is my unimportant opinion that you should have cheeked better about hardware reviews and such before buying your GPU card, the one you mention isn't much better that the old one you had, especially when running non dx10 games.
     
  4. Peter

    Peter
    who cares Premium

    Messages:
    1,725
    Ratings:
    +666
    I have a gts250 1gb ddr3 and evo runs fine, I have full grafics on and about 100 fps. If the other games run ok maybe you have to reinstall the game, or run a benchmark. the gts250 ( was 9800gtx) is mutch better than a 8600gt.
    What about the powersupply and the cpu?

    PS what nvidia driver do you use?
     
  5. Kris Van Den Steen

    Kris Van Den Steen

    Messages:
    25
    Ratings:
    +0
    think i find i guys.... there's a cd rom included with the card to install the driver and some software, but there is the problem : they install the driver for your card but also a chipset of something in thatway but that makes the problem the chipset you install from cd is mostly not working or is a different one that is used on your system i checked this after installing software again first software of the video driver and after that i inserted mij cd software of my motherboard and that software ((chipset) was gone after installing it again everything is working fine now again
     
  6. Kris Van Den Steen

    Kris Van Den Steen

    Messages:
    25
    Ratings:
    +0
    it ok now had something to do with chipset driver....
    card works fine, and i use also the two connectors to give card power supply, which setting do you use in the nvidia configuration screen resolution, 3d , vert.sync because i foud some very nice settings to max your graphic and the difference when i still used my old card where max!!!!! Or is it best to leave the default settings now that i have i better card?
     
  7. Peter

    Peter
    who cares Premium

    Messages:
    1,725
    Ratings:
    +666
    You have to take the default resolution of the monitor, I have a 19'' and the res. is 1440x900 in the game settings + 6 AA. I did no Vsinc.

    In the Nvidiacontrolcenter I have 16AA -16+G AF and override game settings.
    In the game I have full grafics.
     
  8. Andrii Melnykov

    Andrii Melnykov

    Messages:
    65
    Ratings:
    +0
    Go to nvidia.com and update your drivers to the latest version. I never install drivers coming with hardware, as they are outdated, unless I need them to start windows and connect to the internet. Update your chipset drivers as well, download them from your motherboard manufacturer website or from chipset manufacturer. Let us know if you still has those blue screens.