• "Mwoah" - Kimi Räikkönen
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dear Guest. Follow RaceDepartment on Twitter, Facebook, Instagram, Twitch, Steam and YouTube.

I can't get XD to work.

Discussion in 'RACE 07 - Official WTCC Game' started by William Yunck, Oct 16, 2010.

  1. William Yunck

    William Yunck

    Messages:
    1,710
    Ratings:
    +28
    I just got a new system with windows 7. I downloaded the newest XD (free motec program) and did the directx update it said to do. I did everything it says and yet I cannot see XD in game. I am sure I am doing something wrong but I can't figure out what. I am sure it is in the proper place, and I even mapped a button to turn it on and off, but that does nothing. Any ideas?
     
  2. Senad Subasic

    Senad Subasic

    Messages:
    8,711
    Ratings:
    +1,901
    Well... The name of the game you're trying to see it in might help :)
     
  3. William Yunck

    William Yunck

    Messages:
    1,710
    Ratings:
    +28
    Oh, right, Race On is it. :)
    I had It working no problem with the windows XP operating system, but now with windows 7 it does not show up in game. I am pretty sure I did everything correct, and I have the latest version and updated direct x too.
     
  4. Steve Emmons

    Steve Emmons

    Messages:
    761
    Ratings:
    +0
    It works fine for me in Vista-64, but can't help you out with Windows 7. Haven't started that adventure yet... :)
     
  5. Jadran Dimic

    Jadran Dimic

    Messages:
    460
    Ratings:
    +83
    On Win7 works fine for me :D

    :bike:
     
  6. Ethan Bass

    Ethan Bass

    Messages:
    792
    Ratings:
    +0
    Same here, just extracted what was in into main Race 07 folder. On Windows 64bit
     
  7. Michael van Scheppingen

    Michael van Scheppingen

    Messages:
    856
    Ratings:
    +45
    Try to disable "enable steam community in-game" via Steam - Settings - In-game"
     
  8. Xosé Estrada

    Xosé Estrada
    Premium

    Messages:
    4,288
    Ratings:
    +817
    Something related to permissions maybe, did you try to execute the game as administrator?
     
  9. H34d5h07

    H34d5h07
    No money, no team racing.

    Messages:
    948
    Ratings:
    +348
    Here a few tips from me:
    1 - As Xosé Estrada wrote. Try to see if you run (race on) as admin.
    2 - Check all possibility's to see so W7 does not block it, in any way.
    3 - Try to press the key for it ingame.

    4 - Remember, the XD file is named "d3d9.dll" and if you execute the game and load a track, the d3d9 file will create the .INI.
    So check you main race07 folder to see so you have the .INI file named XD.

    If you do, we go from there :D
     
  10. Jadran Dimic

    Jadran Dimic

    Messages:
    460
    Ratings:
    +83
    sorry,please delete
     
  11. Jarrod Keen

    Jarrod Keen

    Messages:
    1,065
    Ratings:
    +0
    hey partner, I can't seem to find it now but the developer has a thread on our forum that lends help to anyone having trouble with this program. If you don't find it i'll look for it tonight.
     
  12. Willie Watt

    Willie Watt

    Messages:
    1,171
    Ratings:
    +45
    Will: There are two reasons for me that XD doesn't start propely. 1st is that Ive forgotten to start the server. If yo get the red text at the top left of the screen then it could be that. The other is that AV (mcafee for me) interferes with it. If I use gamebooster to cloe down all of the unneccessary services in AV. Iit starts OK.