1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. #GiveAwayFriday. Win a copy of F1 2017 - The Game. Click here to join.

How do you edit track names & flags?

Discussion in 'Motorsport Manager' started by MustartMatters, Apr 1, 2017.

  1. MustartMatters

    MustartMatters

    Messages:
    201
    Ratings:
    +44
    Just wanna know...
    Would be handy to know how to do it on a mac.
    I also have a pc but I don't have it right now.
    But if you wanna post how to do it on PC, I will appreciate it too :D
     
  2. Louka81

    Louka81

    Messages:
    136
    Ratings:
    +61
    I found a white board marker works well on the screen for names and then i colour in post it notes and stick them on when i need them for the flags.

    If the temporary solution doesn't work you can always open up the shared textasset and locations textasset. You'll need the extractor to acess them.
     
    • Haha Haha x 1
  3. MustartMatters

    MustartMatters

    Messages:
    201
    Ratings:
    +44
    FFS hahahahahaahahahah, nothing to do with lap47, i just wanna try something.
     
  4. Louka81

    Louka81

    Messages:
    136
    Ratings:
    +61
    The last part is serious. Open those two files to change flags and names :thumbsup:
     
    • Like Like x 1
  5. MustartMatters

    MustartMatters

    Messages:
    201
    Ratings:
    +44
    where the **** are those files lol
     
  6. MustartMatters

    MustartMatters

    Messages:
    201
    Ratings:
    +44
    Where are the files, and what is that extractor program thing
     
  7. MustartMatters

    MustartMatters

    Messages:
    201
    Ratings:
    +44
    is it the asset bundle extractor thing
     
  8. MustartMatters

    MustartMatters

    Messages:
    201
    Ratings:
    +44
    dont worry just figured it out.
    Issue is i downloaded the asset bundle thing and all i have is a 32bit and a 64 bit file with a some dll
     
  9. MustartMatters

    MustartMatters

    Messages:
    201
    Ratings:
    +44
    Do i have to start a new game for this to work?
     
  10. Louka81

    Louka81

    Messages:
    136
    Ratings:
    +61
    If its not answered or you aint worked it out by the time i finish work ill tell ya how
     
  11. McLaren7

    McLaren7

    Messages:
    77
    Ratings:
    +18
    so its Shared.txt that can change race name with line there where "Track Locations" is and write "Spa-Francorchamps" and flags with PSG_10003764 is belgium flag and then Championships.txt locations numbre is track numbre from like Track A-B-C-D with vanilla track names etc info from locations.txt

    can i change Ardennes to lets says "Spa-Francorchamps" will it work? or all vanilla names must stay in locations.txt, no change? hope its understand lol.
     
    • Like Like x 1
  12. MustartMatters

    MustartMatters

    Messages:
    201
    Ratings:
    +44
    Thanks, one quick question, will I have to start a new save for this?
     
  13. Louka81

    Louka81

    Messages:
    136
    Ratings:
    +61
    The shared file is where you make the name change. The psg number next to the track name in the shared file is what you need to make sure is entered in the loction file. If the psg number in the shared file doesnt match in the location file you'll more than usually end up with an error message instead of a track name.
     
    • Like Like x 1
  14. McLaren7

    McLaren7

    Messages:
    77
    Ratings:
    +18
    I have change a Track name to Spa-TEST with Shared.txt and load my savegame..it show Spa-TEST in games.:) all ok with savegame.
     
  15. Louka81

    Louka81

    Messages:
    136
    Ratings:
    +61
    The shared file only has 16 names and psg numbers for track locations. So if like me you want more, then you need to generate or write in a new track location and assign it a new or unused psg number, i like to recycle so i used unused psg numbers in my mod.
     
  16. McLaren7

    McLaren7

    Messages:
    77
    Ratings:
    +18
    oh ok,will that says all flags is from Locations like China,Canada ?
     
  17. Louka81

    Louka81

    Messages:
    136
    Ratings:
    +61
    The psg number for the text Track A, Track B etc... is in the FrontEnd file btw although i didnt see the point of changing it, you could if you want
     
  18. SomeGuy2013

    SomeGuy2013

    Messages:
    42
    Ratings:
    +3
    Does anyone know where to reference the PSG files for the country flags? I'm just a little bit anal about Monaco having the South African flag or Barcelona having the Portuguese flag, etc. Also, is there any way to have the track as, say, Melbourne, but then it also being the Australian GP.

    Edit: I had another question to add.
     
    Last edited: Apr 2, 2017
  19. McLaren7

    McLaren7

    Messages:
    77
    Ratings:
    +18
    guide....not sure lol.

    Shared.txt
    change track name here - name show in game
    ...
    this PSG is for Track ABCD info from Locations.
    "Track Locations","","","HUDText","Spa-Francorchamps","PSG_10003764"
    "Track Locations","","","HUDText","Shanghai","PSG_10003765"

    Locations.txt
    change Flags here - show flags in game

    if want change track A to Track b or whatever then see info from Locations.txt
    Ardennes,0,PSG_10003764,Belgium,PSG_10000899
    Beijing,2,PSG_10003765,China,PSG_10000920

    Nationalities.txt

    to find all correct flag PSG numbre info like this...
    you see that have same numbre here and locations
    then write this psg numbre to in Locations.
    "Belgium","Europe","Country","HUDText","Belgium","PSG_10000899
    "China","Asia","Country","HUDText","China","PSG_10000920

    Championships.txt

    you can remove or add any track for F1,GP2 and GP3 in Locations region
    look like this one...
    39;43;2;34;11;18;6;9;19;0;15;38;40;25;31;28

    see up on locations.txt same numbre here and up.
    0 numbre is belgium SPA...
    2 numbre is China Shanghai

    hope that helpes :ninja:
    BTW maybe i wrote wrong...a bit confus:O_o:
    hope someone write a nice english guide info...engrish isn't my native language.
     
    Last edited: Apr 2, 2017
  20. SomeGuy2013

    SomeGuy2013

    Messages:
    42
    Ratings:
    +3
    Cheers for the reply! I had a grasp on how to change the names and all, but I had no idea there was a Nationalities.txt. That's exactly what I was looking for for flags. Thanks for that! But do you (or anyone) know if I can split the names, so when (for example), you're looking at the calendar for Shanghai. The slot on the left would say Shanghai, but the larger event screen on the right would say Chinese GP?