1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice
Like RaceDepartment on Facebook.

GTL "New Lobby" Fix - The definitive RD guide.

Discussion in 'GT Legends' started by Stuart Thomson, Oct 11, 2009.

  1. Stuart Thomson

    Stuart Thomson
    The Stoat Without Fear ™ Premium Member

    As requested in another thread, here's a simplified and collated version of the "new lobby" fix, which is what we'll be trying to use going forward.

    The new lobby requires a new file and a small registration process.

    1. Download the file and drop it into your GTL installation folder - download
    2. Open GTL
    3. Go to Multiplayer -> Internet
    4. Click on the "Register" button
    [​IMG]
    5. Enter your details - please note that this does NOT have to be your previous user/password combination. It will not affect your name online, as that is taken from the profile name.
    [​IMG]
    6. Click the Orange Arrow - NOT the Log-In button - You will get a "Registration accepted" message
    [​IMG]
    7. You'll be taken back to the Log-In screen, click the Orange arrow
    [​IMG]
    8. At the new lobby, select RD game as normal.
    [​IMG]
     

    Attached Files:

    • 4.jpg
      4.jpg
      File size:
      77 KB
      Views:
      1,021
    • 5.jpg
      5.jpg
      File size:
      82.1 KB
      Views:
      1,011
    • 6.jpg
      6.jpg
      File size:
      78.6 KB
      Views:
      1,003
    • 7.jpg
      7.jpg
      File size:
      76.9 KB
      Views:
      1,013
    • 8.jpg
      8.jpg
      File size:
      109.1 KB
      Views:
      1,031
  2. Stuart Thomson

    Stuart Thomson
    The Stoat Without Fear ™ Premium Member

    Please use this for utilising the new lobby.

    I'll be unsticking the Anti-deco etc. threads so as not to confuse some people.
     
  3. I would like to say thank you Stuart and the rest here on GTl! For keeping this all together and now also for motivating me into this last step. I hope this works for me too. (It should be eh)

    Testing gtl hour is off and away again. Fingers crossed!:hypnotized:
     
  4. Bram

    Bram
    Roaring Pipes Maniacs | #27 Staff Premium Member

    :plus1: top stuff Stu!
     
  5. And yes yes yes!!! :D :D :D

    I made it into the server etc... omg i'm so happy, thank you thank you!!!:music2:
     
  6. Hans Sneep

    Hans Sneep
    Premium Member

    It is not working for me,

    did a clean second install to use for the league only,put the text file in the progr.folder,start GTL make my driver profile,hit multiplayer did register ,hit orange button: "please wait"for more than a minute than a message "register failed could not connect to the server"

    Same story for my original GTL install "could not connect to the server"
    So, where to go from here, can't get online now.

    suggestions please??

    Is there maybe a probl. in the PLR file? under Multiplayer last lines :
    online server="GTL_server.TXT"
    online name and password are the same I have entered in the register form.
     
  7. so I assume you haven't completed registration process?
    so check one more time if you have file LOCAL_IP_LOBBY.TXT in your main GTL directory
     
  8. Stuart Thomson

    Stuart Thomson
    The Stoat Without Fear ™ Premium Member

    Hans - couple of things to check -

    1. you've patched to v1.1.0.0?
    2. you've got the file in the GTL directory? (If your game is in C:\Program Files\GTL you can have issues creating files in there)
    3. If you do have the file, what is the contents of the file?
    4. you are starting GTL "normally" ie NOT using Anti Deco?
     
  9. and don't forget if you register, make sure it's on the internet, not local/ip tab to use now anymore. It fooled me at first, but got it the second time. :)
     
  10. Hans Sneep

    Hans Sneep
    Premium Member

    1,did that
    2,file in the GTL directory :F:\race sims\GTL
    3,gtl-lobby.bierbuden.de
    4,hit the desktop icon
    In game,Muliplayer-Internet-hit register button-name and password-emailadr.
    hit orange button: please wait than, register failed could not connect to server.
    did try to use Anti deco with the same result,not connect to the server
    do I have to uninstall the Anti Deco ?
    Hans
     
  11. Hans Sneep

    Hans Sneep
    Premium Member

    Can't complete it because after filling in the forms and hit the orange button,
    get a "Could not connect to the server registration failed"

    Hans
     
  12. Hans Sneep

    Hans Sneep
    Premium Member

    Strange sing in game, if I hit online setups this is working only no setups available.
    Bud no lobby.....
    Help !!!
     
  13. Stuart Thomson

    Stuart Thomson
    The Stoat Without Fear ™ Premium Member

    Good call Hans.

    The bit in bold looks wrong to me (although I'm at work and cannot check it definitively yet). I'd expect it to show either the proper file name, or the actual servername / ip address.

    Could anyone who is at home, or has access to their gaming PC, and is using the new lobby successfully, check their PLR file, and post what theirs says, please.
     
  14. MP works fine here. And i have also the same line as Hans in my PLR file. :)
     
  15. Stuart Thomson

    Stuart Thomson
    The Stoat Without Fear ™ Premium Member

    Thanks Ivo.

    OK Hans, I'm running out of ideas here.

    You could try registering again with a slightly diffferent name / password, so that you can check that you didn't mistype at registration time, and you're actually trying to join the lobby with a wrong username / password.
     
  16. Warren Dawes

    Warren Dawes
    Premium Member

    I have the same line and it works for me.

    Hans, just a wild one, but have you tried re-booting your router?

    Also, when you re-registered, did you type your password into both lines as requested?

    You can check if you can access the bierbuden.de server by doing a ping test:

    go to your command prompt and type ping 87.106.246.159 and hit enter.

    If it returns information about sending and receiving the same info, then you can access the server.
     
  17. He i have is also now. "Could not connect to server". :sidefrown:

    Edit:

    Now it works again! I re-entered my password and it connected. :)
     
  18. it was down for the moment (maybe some technical maintenance)

    you can always check lobby status at Altbierbude site at the bottom of right column:
    http://www.altbierbude.de/index.php
     
  19. O oke. But i tried just before i re entered my password and i couldn't connect then i entered the password again and it worked. Nice timing or is there something more? :)
     
  20. Doenst matter for Hans, because he was trying to register, so i think with him it was bad timing and the server was down.

    Hans, try again, and i believe the anti- deco is ready for the trashcan.
    It should work now mate! ;)