• Race hard. Race fair.
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Gaps in track

Discussion in 'Bob's Track Builder' started by Rookie25, Dec 11, 2011.

  1. Rookie25

    Rookie25

    Messages:
    9
    Ratings:
    +0
    Hi all. I made my first track using BTB, however when I go into rFactor the track has gaps every time there is a node.
    Any help would be much appreciated.
    Thanks
     
  2. Rookie25

    Rookie25

    Messages:
    9
    Ratings:
    +0
    Here's a picture of it...
     

    Attached Files:

    • SGKC.jpg
      SGKC.jpg
      File size:
      120.5 KB
      Views:
      100
  3. neteye

    neteye

    Messages:
    90
    Ratings:
    +22
    Hi Rookie,

    looks like you just placed the nods, but did not notive the control points you also have to use. try placing the nodes with the mousebutton holding, then drag it into a direction. then i think youll see what i mean. (just cant find the words to describe it better, sorry ;) )

    greetings,
    Neteye
     
  4. R Soul

    R Soul

    Messages:
    957
    Ratings:
    +190
    It also looks like you have terrain going under the tack, but that might be caused by the nodes not being set up right. The videos page (http://www.bobstrackbuilder.net/videos.aspx) has a 'First Track' video that shows you how to correctly set up the track.
     
  5. Raido

    Raido

    Messages:
    379
    Ratings:
    +14
    Rookie, R Soul is probably right, terrain going under. To smooth out the track nodes itself though, I usually select the nodes by drawing a box around them in top view mode and right-click the 'Smooth all nodes in all directions' function - that normally fixes most of them. Often I also select the 'split into halves/thirds' function to make the tight corners less blocky (only select the offending nodes in that location, though).
     
  6. Kennett Ylitalo

    Kennett Ylitalo

    Messages:
    4,695
    Ratings:
    +3,936
    Did you select all terrain points and use "Fill" ? Haven't tested put fill could do something like that...
     
  7. Rookie25

    Rookie25

    Messages:
    9
    Ratings:
    +0
    Thanks for all the help guys. I smoothed the nodes in all directions and its working great now. Thanks!