• "Mwoah" - Kimi Räikkönen
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dear Guest. Follow RaceDepartment on Twitter, Facebook, Instagram, Twitch, Steam and YouTube.

Game engine/bug problem.

Discussion in 'Assetto Corsa' started by Juusoh, Nov 4, 2017.

  1. Juusoh

    Juusoh
    Premium

    Messages:
    8
    Ratings:
    +1
    So I have noticed, especially in Spa, that when I'm practicing my speed can be after
    Eau Rouge very low not there where it should be, like smt 290 km/h and very slowly getting top speed with my predefined saved fast settings, which should be with those settings normally in that aeria 306 km/h. When I notice this happening I would go back to lobby and restart session and problem go away many times and accerelation is "normal".
    Just wondering what game bug may cause this and does anybody else noticed this?
     
  2. Neilski

    Neilski
    Staff Premium

    Messages:
    515
    Ratings:
    +208
    Well I don't know what you've already ruled out but...
    Is damage turned on? If so, engine damage due to over-revving (downshifts) sounds like a possible cause.
     
  3. Juusoh

    Juusoh
    Premium

    Messages:
    8
    Ratings:
    +1
    I am playing pro setting so damage on.
    I have noticed that on last long straight bf chicane if I have slow speed syndrome at Rouge I get much faster km/h at there that I would normally get, eh? and when it plays kinda normal behaviour it fastest at Kemmel straight and bit slower bf chicane. It will behave sometimes straight out form pit like this and then I usually stop hole session and restart.. I dunno, but I will keep my eye on revs too now on..
    And I am driving with Ferrari F138.
     
  4. Neilski

    Neilski
    Staff Premium

    Messages:
    515
    Ratings:
    +208
    Well, some cars will damage the engine if you turn up the turbo, even if you don't over-rev (but not the F138 IIRC). However, the easy way to see if it's damage or some kind of bug is to turn off damage and see if it goes away...
    I can't imagine what kind of issue could cause you to be faster in some places and slower at others.
     
  5. Michael Stead

    Michael Stead
    Premium

    Messages:
    509
    Ratings:
    +251
    Random wind direction and speed.
     
    • Agree Agree x 3
    • Like Like x 2
  6. Juusoh

    Juusoh
    Premium

    Messages:
    8
    Ratings:
    +1
    Ok, thx for answering will try what you suggested.
    Strange behaviour indeed.
    Have to mention also that sometimes when I open game the UI interface is very sluggish and slow to response on mouse clicks and so on and then I just go driving and go back to game UI and other setups it works normally with no hiccups..
    Was thinking some windows update or smt messed up some things...
     
  7. Joseph Maxx

    Joseph Maxx

    Messages:
    684
    Ratings:
    +221

    You should use Content Manager. It's what the default AC launcher should have been.
     
  8. PhilS13

    PhilS13
    Premium

    Messages:
    220
    Ratings:
    +138
    Wind.
     
    • Agree Agree x 1
  9. Brandon Wright

    Brandon Wright
    I may not be fast, but I'm wide! Premium

    Messages:
    3,959
    Ratings:
    +1,620
    [​IMG]
     
    • Haha Haha x 2