• "Auto racing began 5 minutes after the second car was built." - Henry Ford
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dear Guest. Follow RaceDepartment on Twitter, Facebook, Instagram, Twitch, Steam and YouTube.

G29 pedal problem

Discussion in 'F1 2017 - The Game' started by Krunky555, Sep 14, 2017.

  1. Krunky555

    Krunky555

    Messages:
    11
    Ratings:
    +8
    Hi Guys!
    I'm having a wierd problem with my G29... The brake pedal is always on in game... it seems like it has a revers axis... any idea how to solve it? Thanks!
     
  2. RaZeR_861

    RaZeR_861

    Messages:
    19
    Ratings:
    +3
    i had this with the throttle Pedal!

    now i must edit my logitech created profile, it did not get it but then, but unfortunately, I can not tell you the way, sorry.

    but i had thrustmaster t3pa pedals..look, don't give up^^
     
  3. Krunky555

    Krunky555

    Messages:
    11
    Ratings:
    +8
    Thanks! I was looking for a solution for 2 days, but nothing yet... :(
     
  4. maacl

    maacl

    Messages:
    9
    Ratings:
    +2
    1st try recalibrating in Windows controller panel. If this does not help disconnect your pad (I had the same issue for as long as my pad was connected). Third option is to manually invert the axis by changing the pedal resting position from 0 to 255.
     
  5. Krunky555

    Krunky555

    Messages:
    11
    Ratings:
    +8
    The third option is what I'm trying to do but can't find where to make it.
    Tried to modify the g29.xml but a lot of lines about axis + or -, I couldn't figure out which is the brake pedal. Could You help me to find that exact line? Thank You.
     
  6. maacl

    maacl

    Messages:
    9
    Ratings:
    +2
    look for:
    <axis context_id="Axis4" name="brake" rest_value="0"/>

    it is right at the beginning. Remember to exit LGS before you start changing.
     
  7. Krunky555

    Krunky555

    Messages:
    11
    Ratings:
    +8
    My base value in the ProgramFiles...Resources\G29\Manifest... folder is 255 for each pedal, tried to change it to 0 but doesen't work, it does the same error :( Or I have to change it somewhere else too?