1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. #GiveAwayFriday. Win a copy of F1 2017 - The Game. Click here to join.

Fanatec wheel base

Discussion in 'Sim Racing Hardware' started by hazeacab, Mar 13, 2017.

  1. hazeacab

    hazeacab

    Messages:
    11
    Ratings:
    +3
    I have an issue sins yesterday with the base!

    I have replaced my pc setup and when I had plugged in all cables again and startup my pc

    I start up the fanatec wheel but I didn’t heard the sound it should be making when plug in a usb

    So I thought that was strange…



    Also removed all drivers and downloaded the new ones

    Still no diffrence my pc would not recognise the base cant see it



    I haved plugged it in usb 2.0 and also 3.0 still nothing worked

    When I plug the usb cable I use for the wheel in my pedals it works!

    So its not the cables!
     
  2. HUM24H

    HUM24H
    Godspeed Premium

    Messages:
    119
    Ratings:
    +66
    Do you see any errors in Windows when you plug in the Wheel Base into you PC? Or is it just a case of it does not appear as a USB device?
     
  3. racingenthusiast

    racingenthusiast

    Messages:
    71
    Ratings:
    +4
    Phone them up they can give you step by step instructions to fix your issue. Good luck my bro.
     
  4. Jim Cole

    Jim Cole
    Premium

    Messages:
    1,703
    Ratings:
    +122
    Is your wheel on when you plug in the USB cable? If not, you won't hear the sound. Have you used the tool provided by Fanatec once you have the wheel connected to see if it sees the wheel?
     
  5. hazeacab

    hazeacab

    Messages:
    11
    Ratings:
    +3
    normaly when i put on the base windows recognized it ... sinds i have replace my pc and rig this problem is happening... i only pulled out all cables put them back in and started nothing happend... i dont see error in windows or usb... when i put this cable i use in the pedals it works .. so its not the cable....
     
  6. hazeacab

    hazeacab

    Messages:
    11
    Ratings:
    +3
    i also not seeing it appear in fanatec driver package program and before it did ... so i think its or the usb connection on the base that is screwd or whole base is done