• "I'm going to pee in your seat" - Jenson Button
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. If you have any questions, please don't hesitate to ask. There's no such thing as a stupid question.

Fanatec Porsche GT2 Wheel

Discussion in 'rFactor 2' started by WhytedXL, Mar 4, 2015.

  1. WhytedXL

    WhytedXL

    Messages:
    5
    Ratings:
    +0
    I'm having issues with RF2 not recognising any steering input from my wheel. The buttons work OK, pedals and Thrustmaster shifter are all working perfectly, but I can't steer!! The wheel works fine in all other sims and the controller properties page ..... I must be missing something in RF2 ...... any advice please?
     
  2. Gijs van Elderen

    Gijs van Elderen
    Premium

    Messages:
    4,487
    Ratings:
    +2,292
    Did you assign your left steering and right steering input in rF2?

    And FFB to wheel. ;)

    When you assign your left right steering input. Make sure you don't press any other buttons or pedals and H-shifter is in Neutral.

    Start with your wheel in center.
     
    Last edited: Mar 4, 2015
  3. WhytedXL

    WhytedXL

    Messages:
    5
    Ratings:
    +0
    yep ...... if I choose "steer left", then turn the wheel left ..... nothing!! I escape out of that and the steer left option is now labelled "empty" ..... there is literally no output from the wheel whatsoever, yet I've just run some amazing laps of Silverstone in iRacing. I can't figure out why the buttons all work, the the X Axis is giving me nothing!!
     
  4. Mat Holloway

    Mat Holloway

    Messages:
    123
    Ratings:
    +34
    Whyted, pretty sure I had something similar and it was because I loaded the wrong profile.
    Load the porsche wheel profile again and see if that helps.
     
  5. WhytedXL

    WhytedXL

    Messages:
    5
    Ratings:
    +0
    It's baffling me ..... I've loaded and re-loaded ..... just can't work it out!! Thanks for the suggestions so far though :)
     
  6. Kevin Cox

    Kevin Cox

    Messages:
    530
    Ratings:
    +214
    Is your wheel plugged into USB 3 or USB 2? I had problems in the past plugging my T500 into USB 3 and once I moved it to USB 2 all was ok. :thumbsup:
     
    • Like Like x 1
    • Beer Beer x 1
  7. WhytedXL

    WhytedXL

    Messages:
    5
    Ratings:
    +0
    Thanks Kevin, that makes sense given that I recently updated USB drivers :)
     
  8. David O'Reilly

    David O'Reilly
    A bad quali means I can go forwards in the race. Premium

    Messages:
    7,285
    Ratings:
    +6,158
    same here with Fanatec CSR