• "Bwoah." - Generic Kimi Quotes.
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. If you have any questions, please don't hesitate to ask. There's no such thing as a stupid question.

Dedicated Server

Discussion in 'Racer' started by ZkidMarkZ, Aug 9, 2013.

  1. ZkidMarkZ

    ZkidMarkZ

    Messages:
    50
    Ratings:
    +3
    Hi,
    I've been playing some multiplayer over Internet with a friend for a couple of days.
    I'm now interested in setting up a dedicated server with a lobby on my Server-PC (Running Windows 7).
    The game refuses to connect to both the default lobby at lobby.racer.nl and while using lobbyserver.exe.
    I don't really understand what "enable=1" does as oppose to running lobbyserver.exe..
    Can anyone with more experience help me out?
    Thanks in advance!
     
  2. Harey

    Harey

    Messages:
    1,369
    Ratings:
    +610
    you have to do some port forwarding as I recall, don't remember what ports off the top of my head, I think it is documented on racer.nl somewhere.
     
  3. ZkidMarkZ

    ZkidMarkZ

    Messages:
    50
    Ratings:
    +3
    I have already forwarded UDP port 25000 and 28100, but still no success :(
     
  4. aadilf1

    aadilf1

    Messages:
    714
    Ratings:
    +164
    Hmm... Have you allowed public access to your lobbyserver, Racer....ect.
     
  5. ZkidMarkZ

    ZkidMarkZ

    Messages:
    50
    Ratings:
    +3
    what do you mean with "public access" ? :)
     
  6. aadilf1

    aadilf1

    Messages:
    714
    Ratings:
    +164
    firewall :D
     
  7. ZkidMarkZ

    ZkidMarkZ

    Messages:
    50
    Ratings:
    +3
    I only use Windows Firewall and that was disabled ;)
     
  8. Alexander Knoll

    Alexander Knoll
    NEVER GIVE UP!!

    Messages:
    1,417
    Ratings:
    +286
    hmm...can't remember who it was, but there was some time agoo a public server for racer...
     
  9. KS95

    KS95
    RACER Moderator

    Messages:
    2,416
    Ratings:
    +196
    Wasn't it you? :whistling:
     
  10. Alexander Knoll

    Alexander Knoll
    NEVER GIVE UP!!

    Messages:
    1,417
    Ratings:
    +286
    no not me...
     
  11. KS95

    KS95
    RACER Moderator

    Messages:
    2,416
    Ratings:
    +196
    Haha okay.
     
  12. GizmoPower

    GizmoPower

    Messages:
    134
    Ratings:
    +9
  13. GizmoPower

    GizmoPower

    Messages:
    134
    Ratings:
    +9
    You should make a dyndns if you dont have static ip.
    Also set in server.ini "enable=1" if you run multilobby and open 28100 against the ip of the computer you are running the server
    I think the lobby server is down

    If you want to run multiplayer (wich is more fun) you need to open 25000.
    Now in racer just klikk on "Host multiplayer"

    What I have seen is that many versions of Racer dont work well in multiplayer.
    The latest 0.9.0RC6, dosent load.

    The most stable "I think" is 0655

    I just tried it and it seems to work. BUT only against the same version.
    Newer version will terminate the server.

    I´ll give it a go! See here:
    http://home.broadpark.no/~gisljohn/racer/
     
    • Like Like x 1
  14. GizmoPower

    GizmoPower

    Messages:
    134
    Ratings:
    +9
    Seems like the lobby server is down.
     
  15. Alexander Knoll

    Alexander Knoll
    NEVER GIVE UP!!

    Messages:
    1,417
    Ratings:
    +286
    hmm...server down to day?