• "Mwoah" - Kimi Räikkönen
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dear Guest. Follow RaceDepartment on Twitter, Facebook, Instagram, Twitch, Steam and YouTube.

Config Tool

Discussion in 'Formula Truck 2013' started by mkel1966, Feb 3, 2015.

  1. mkel1966

    mkel1966

    Messages:
    183
    Ratings:
    +24
    Hi, I just got this game and when I click play on steam and choose "configuration tool" this is what comes up. I have the latest drivers. When I click "continue", I'm able to play the game but I'm just worried something wrong might come up. Any suggestions are very much appreciated.
    . Video Driver error.JPG
    System(new/first build):
    Mobo: asus maximus VII hero / GPU: msi gtx970 / win8.1 64 / 8gb ram
     
  2. Renato Simioni

    Renato Simioni
    Reiza Studios

    Messages:
    1,567
    Ratings:
    +3,609
    That´s peculiar.

    Try installing the DX9 version that comes with the game - it´s on the \Support\DirectX folder. Let us know how that goes.
     
  3. mkel1966

    mkel1966

    Messages:
    183
    Ratings:
    +24
    Hi,,,the directx folder is empty but on the sysinfo it shows this...
    sysinfo.JPG
     
  4. Renato Simioni

    Renato Simioni
    Reiza Studios

    Messages:
    1,567
    Ratings:
    +3,609
    Oops it shouldnt be empty. We have an update coming up tonight and we´ll include it then, please check again in a couple of hours and let us know how that goes.
     
  5. mkel1966

    mkel1966

    Messages:
    183
    Ratings:
    +24
    I have read other people having the same issue with different games and they said to install the 'directx redistributable" from windows so older versions of directx would have no problem to install. If I do that do I have to uninstall/reinstall the game? Thanks for the quick response.

    edit: I'm also waiting for GSCExtreme on steam and I might have the same issue if I wouldn't be able to fix this.
     
  6. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk
    Reiza Studios Premium

    Messages:
    1,380
    Ratings:
    +995
    I think the idea is that we'll include the appropriate files so it won't be necessary, but you shouldn't have to reinstall if you were to...
     
  7. mkel1966

    mkel1966

    Messages:
    183
    Ratings:
    +24
    Thanks a lot. Great game, great support.
     
  8. Renato Simioni

    Renato Simioni
    Reiza Studios

    Messages:
    1,567
    Ratings:
    +3,609
    The update is in now and includes the Dx9c version the game requires. Please try installing it and see if it changes things for you.
     
    • Like Like x 1
  9. mkel1966

    mkel1966

    Messages:
    183
    Ratings:
    +24
    I did a fresh install just to make sure. I have the updates, and ran the DXSETUP application....
    DXSetup.jpg
    Still, when I choose the "config tool" first, it's showing the same hardware error but if I choose to click the "play" button I'm able to play the game really good with no problems at all. Could this still be fixed? I'm really new to pc gaming and just don't know what to do next.