• “Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style” ― Michael Schumacher
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dear Guest. Follow RaceDepartment on Twitter, Facebook, Instagram, Twitch, Steam and YouTube.

Can't get launcher to work ???

Discussion in 'rFactor 2' started by Klyde Parker, Jan 12, 2012.

  1. Klyde Parker

    Klyde Parker

    Messages:
    11
    Ratings:
    +0
    Hi guys,

    OK, I'm gonna take the plunge and get rFactor2 beta (I never do betas, lol).

    Figured out how to do the torent thing and got all the listed files.

    After installing the launcher, it runs but the purchase tab never moves on from "Starting secure connection with commerce servers" ??? I even made a rule in Norton's firewall to allow pgm thru!

    Anyone else have this issue or is THEIR payment server down atm ???

    thx. KP (aka Thew Turtle)
     
  2. Ross Garland

    Ross Garland
    R3E & AMS Club Manager Staff Premium

    Messages:
    6,308
    Ratings:
    +2,555
    Give it time. The commerce servers are not down, they are merely incredibly busy with all the people trying to access them. The result is that they are running pretty slowly at the moment.

    If it says "Starting secure connection..." then it's fine... it is trying to connect. This may take minutes as opposed to seconds. If successful you'll get the option to purchase. If unsuccessful it will say "Failed to connect...", at which point you should restart the launcher and try again.
     
  3. Klyde Parker

    Klyde Parker

    Messages:
    11
    Ratings:
    +0
    THX,

    figured that but just wanted to make sure

    :) ;) :0
     
  4. James Chant

    James Chant
    Premium

    Messages:
    5,531
    Ratings:
    +821
    I paid with Paypal and it sailed through in seconds.
     
  5. Ross Garland

    Ross Garland
    R3E & AMS Club Manager Staff Premium

    Messages:
    6,308
    Ratings:
    +2,555
    The above messages are displayed when you click the purchase tab, long before you get to any payment options.
     
    • Like Like x 1
  6. James Chant

    James Chant
    Premium

    Messages:
    5,531
    Ratings:
    +821
    I must have been lucky then!
     
  7. Klyde Parker

    Klyde Parker

    Messages:
    11
    Ratings:
    +0
    Ok, did some research on this cause after 3.5 hours of waiting..... it still would not connect to the payment server.

    The rFactor2 forum had a post about this and it appeared that Win7 and a wireless connection seemed to be the common thread.

    My on-Mboard NIC was broken so off to the store I go. After installing a new hard-wired NIC........ BINGO, got connected right away !!!!

    Hopes this helps someone avoid the grief I went thru !!!

    KP (aka The Turtle)