• "Auto racing began 5 minutes after the second car was built." - Henry Ford
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dear Guest. Follow RaceDepartment on Twitter, Facebook, Instagram, Twitch, Steam and YouTube.

Build 298 Release Notes

Discussion in 'rFactor 2' started by Chris Partridge, Sep 5, 2013.

  1. Chris Partridge

    Chris Partridge

    Messages:
    306
    Ratings:
    +154
    New Build Up later tonight -- release notes for 298 (FPS improvements in too, but not mentioned in notes):

    Update 17 (Build 298) Changelog (September 4, 2013):
    =====================================================

    FEATURES:
    ————————
    Added “FuelLevelDigit*” to cockpitinfo.ini.
    Changed when the low fuel warning comes on.
    Work-in-progress on restoring vehicle state upon race rejoins (server optional).
    Added new constraint system that supports chassis flex and more. Not 100% ready for primetime yet.
    Removed “hand held” functionality from cameras when cycling through cameras in spectator mode.

    GRAPHICS:
    ————————
    Made some improvements to reflection mapping.

    MODDING / PUBLIC DEV
    ————————
    Improved default tracking cam values.
    Implemented a “clear all cheat values” for a specific path because the old way required selecting all waypoints to be cleared first.
    Added option to only show selected camera’s activation zones.

    BUG FIXES / OPTIMIZATIONS:
    ————————
    Fixed bug where uninstalled components were polluting inventory during loading.
    Fixed memory leak.
    Fixed some ttool problems when writing out TGM files.
    Fixed random message box spam during recon lap.
    Removed FlushPreviousFrame option from plr file to eliminate confusion, this param was moved to config.ini a year ago.
    Added fail-safe to make sure pit exit eventually turns green in race.
    Prevent pit exit from getting stuck at red during an early safety car.
    Fixed client confusion when restarting weekend after another client has left a race.
    Fixed a bug with incorrect use of bloom in showroom.
    Fixed a problem with track bar geometry introduced a while back (doesn’t affect any current ISI content).

    AI:
    ————————
    Probable fix for multiplayer AI cars parking in wrong pit spots and blocking garages.
    Fixed AI chatting in response to contact (apology or anger depending on perceived fault).

    MULTIPLAYER:
    ————————
    Now uses a single port for simulation data. +port is the command line option. Simulation port in multiplayer.ini.
    Can now run server and client on the same machine.
     
    • Like Like x 2
  2. Marco Bijl

    Marco Bijl
    adMAXIhater Premium

    Messages:
    6,566
    Ratings:
    +3,190
    Lets hope they will put the auto updater on soon ;)
     
  3. Jari Vinnari

    Jari Vinnari
    Premium

    Messages:
    3,606
    Ratings:
    +924
    Last edited: Sep 6, 2013
  4. Stefan Woudenberg

    Stefan Woudenberg
    Premium

    Messages:
    4,650
    Ratings:
    +1,742
    best is to do a reinstall after removing the old version completely (besides the package folder).
     
  5. Ian Franssen

    Ian Franssen

    Messages:
    1,706
    Ratings:
    +668
    I agree with Stefan to -re-install everything. I Personally deleted everything, and re-activated to get it to work. I have been reading that a lot of people have troubles because of mods that are installed, so if it doesn't start you can try to remove the packages folder also to see if it than works, and than re-install the mods again.
     
  6. Valter Cardoso

    Valter Cardoso

    Messages:
    85
    Ratings:
    +38
    Just did the auto-update and everything went smooth.
    Around 10% gain in FPS. Noticed small diference in graphics saturation.

    There are problems with sears point track (some reported Lola´s mod aswell). Something to do with description having more than 3000 characters.
     
  7. Stefan Woudenberg

    Stefan Woudenberg
    Premium

    Messages:
    4,650
    Ratings:
    +1,742
    I lost around 7~9 fps with this new build. :( Probably because I don't run on a nvidea card....
     
  8. Miroslav Davidovic

    Miroslav Davidovic

    Messages:
    560
    Ratings:
    +323
    Stefan, I am on ATI too and I noticed nice FPS improvements but after deleting all the stuff in the ...Userdata/Log/CBash/ ............ folder
     
  9. Valter Cardoso

    Valter Cardoso

    Messages:
    85
    Ratings:
    +38
    Yep, i read that people lost FPS but when they delete everything in that folder it improved a lot.
    Nvidia here...
     
  10. Stefan Woudenberg

    Stefan Woudenberg
    Premium

    Messages:
    4,650
    Ratings:
    +1,742
    I will try this later Miroslav. I copied the userdata folder, so probably it will be full... :p
     
  11. Ian Franssen

    Ian Franssen

    Messages:
    1,706
    Ratings:
    +668
    I also heard restting Nvidia Inspector (if you have that) also works with improving framerates
     
  12. Tamás Fóth

    Tamás Fóth

    Messages:
    645
    Ratings:
    +228
    With fresh install a quick test on Mills, i had +20% fps.
     
  13. Rupe Wilson

    Rupe Wilson
    rFactor Senior Club Manager Staff Premium

    Messages:
    15,992
    Ratings:
    +6,683
    Bulid 300 is out..
    Seems they have noticed they had a few problems with 298 and quickly brought out some fixes ..
     
    • Like Like x 1
  14. Chris Partridge

    Chris Partridge

    Messages:
    306
    Ratings:
    +154
    Yup - I upgraded from 240 to 300 using the updater function. Worked flawlessly for me. 25-30% increase in FPS too. No issues so far.
     
    • Like Like x 1
  15. Miroslav Davidovic

    Miroslav Davidovic

    Messages:
    560
    Ratings:
    +323
    [​IMG]

    Ehehehe,I nearly died as I have seen this.
     
  16. Bram Hengeveld

    Bram Hengeveld
    Administrator Staff Premium

    Messages:
    42,663
    Ratings:
    +16,541