1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice
Like RaceDepartment on Facebook.

Bug: Steering Wheel Doesn't Work Online (Feedback Needed!)

Discussion in 'Automobilista' started by Bram, Apr 6, 2016.

  1. Bram

    Bram
    Roaring Pipes Maniacs | #27 Staff Premium Member

    There seems to be a number of drivers that cannot use their steeringwheels in an online session, while it seems to work okay in an offline race.

    If you are one of those drivers please add feedback to this thread as this issue is still present in the current build.

    Please list the following when you are encountering this issue:
    • Operating system
    • Wheel brand
    • Amount of USB devices used
    • Additional pedals or shifters of another brand used
    • Exact circumstances that you loose it
    • Happens on specific car & track combinations
    • Happens in test day / race day / online race
    • How long have you been in game before the issue occurred
    Try to be as specific as possible and add as much relevant information as possible.

    Please upload a trace log when you are experiencing this issue:
    • Run the game with "-trace=2" in Launch options (right click on the game in the Library - Properties - Set Launch Options")
    • "MyDocuments\Automobilista\UserData\LOG\trace.txt"
    • IMPORTANT Remove this option afterwards - it stops the config app from working! 
     
    • Agree Agree x 1
  2. Bram

    Bram
    Roaring Pipes Maniacs | #27 Staff Premium Member

  3. Enzo Fazzi

    Enzo Fazzi
    Always sideways Premium Member

    Set it to run trace, will make a report next time it happens. Thanks!
     
  4. Marcel Kleene

    Marcel Kleene
    Premium Member

    For me it happens nearly every time. I run a lap...go back to garage, change something on setup...back to track...no wheel anymore...sometimes even going back to garage to see lap times without changing anything, back to track and no wheel anymore.

    OS: Windows 8
    Wheel brand - SimXperience Accuforce Pro
    Amount of USB devices used - two for WheelBase, one for Pedals, one for additional Wheel Rim
    Additional pedals or shifters of another brand used: HE Pro
    Exact circumstances that you loose it - difficult to explain...happens nearly everytime I go back to garage and back to track.
    Happens on specific car & track combinations - don't know, I tried with Extremes and V10
    Happens in test day / race day / online race: only racing test days and online
    How long have you been in game before the issue occurred: doesn't matter
    Will make a trace log when back home.
     
  5. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk
    Reiza Studios Premium Member

    Does using Pure 180hz opposed to Pure 360hz make any difference?
     
  6. Marcel Kleene

    Marcel Kleene
    Premium Member

    Alex, will have to check... used pure 360hz only
     
  7. Enzo Fazzi

    Enzo Fazzi
    Always sideways Premium Member

    • Operating system: Windows 8.1 64bit
    • Wheel brand: Logitech G27
    • Amount of USB devices used: 5 in total I guess, wheel, fanatec pedals, mouse, logitech headset and wireless keyboard.
    • Additional pedals or shifters of another brand used: Fanatec CSR Elite
    • Exact circumstances that you loose it: All controls seem to work until I click the Race/Go to track button.
    • Happens on specific car & track combinations: No
    • Happens in test day / race day / online race: Online
    • How long have you been in game before the issue occurred: Not even 2 minutes.
    Before I go to the track, I check my control inputs and they all work. After I click the Race/Go to track button, the virtual wheel is turned to the left by about 4 degrees, all inputs from both the G27 and Fanatec pedals are ignored. I then exit back to the garage and no wheel and pedal inputs are recognized.
     

    Attached Files:

    Last edited: Apr 9, 2016