• Racing is not a matter of life and death. It's much more important than that!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. If you have any questions, please don't hesitate to ask. There's no such thing as a stupid question.

BTB Issue

Discussion in 'Bob's Track Builder' started by Brandon Butler, Aug 3, 2013.

  1. Brandon Butler

    Brandon Butler

    Messages:
    10
    Ratings:
    +0
    I don't know if any of you guys can help me but I have an issue that is really hindering my experience with Bobs Track Builder.

    Whenever I try to create a track and such, I get this screwey meshed track like this.

    BTB problem.PNG

    What can be the issue do you guys know? Thanks if you guys could help! It would be appreciated! :)
     
  2. Erwin Greven

    Erwin Greven
    Premium

    Messages:
    1,479
    Ratings:
    +255
    Edit: when i look closer it looks as if there is something different is going on. Still i think it is something small.
     
  3. Brandon Butler

    Brandon Butler

    Messages:
    10
    Ratings:
    +0
    It does this throughout my entire track. If I were to make any track, any turn would basically look like the image I provided. I don't know why it does this though.
     
  4. Erwin Greven

    Erwin Greven
    Premium

    Messages:
    1,479
    Ratings:
    +255
    Do you lay down a second track after the first one? And do you give it the same direction? Or do you just copy the first track?

    I try to get an impression of how the track looks like.
     
  5. Erwin Greven

    Erwin Greven
    Premium

    Messages:
    1,479
    Ratings:
    +255
    btw are you also member of the RD facebook page? You can post easily screenshots there. This screenie you posted is very small.
     
  6. Brandon Butler

    Brandon Butler

    Messages:
    10
    Ratings:
    +0
    Not yet but I can do that. Now in response to your previous comments, it happens no matter what. If I create a new track, etc.
     

    Attached Files:

  7. Brandon Butler

    Brandon Butler

    Messages:
    10
    Ratings:
    +0
    Here is a better pic.
     

    Attached Files:

  8. Erwin Greven

    Erwin Greven
    Premium

    Messages:
    1,479
    Ratings:
    +255
    The latter picture is a node that is in the wrong direction. When you select that node, turn the node with the purple lines. (i'm Dutch, so i have a bit of a problem when trying to explain something)./
     
  9. ebrich

    ebrich
    Premium

    Messages:
    412
    Ratings:
    +75
    or go to "Edit/switch active track" button and change "Spline type " from Bezier to Cardinal.
     
  10. Brandon Butler

    Brandon Butler

    Messages:
    10
    Ratings:
    +0
    Will this help fix the problem?
     
  11. Erwin Greven

    Erwin Greven
    Premium

    Messages:
    1,479
    Ratings:
    +255
    Try it, after making a backup from your old track.
     
  12. Brandon Butler

    Brandon Butler

    Messages:
    10
    Ratings:
    +0
    Ok, I see how this works. Thanks guys for the help! Much appreciated! Now its not messed up. :)