• You don't get fast in order to take part in club races, you take part in club races to get fast!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dear Guest. Follow RaceDepartment on Twitter, Facebook, Instagram, Twitch, Steam and YouTube.

Tracks Automobilista Track Megapack (24 Tracks) 1.2

24 Automobilista Mod Tracks

  1. Angelo dos Santos

    Angelo dos Santos

    Messages:
    697
    Ratings:
    +240
    I have the current updated Track Pack. And all other tracks that were updated in separate.
    I still have to install 1.0 first and then all of this, or I can just use this update?
     
  2. Lazarou

    Lazarou
    Premium

    Messages:
    1,678
    Ratings:
    +1,002
    • Agree Agree x 2
  3. Gringo

    Gringo
    Premium

    Messages:
    728
    Ratings:
    +415
    Yes, if your tracks are up to date then just overwrite with this update 2 package.
     
    • Like Like x 2
  4. Lazarou

    Lazarou
    Premium

    Messages:
    1,678
    Ratings:
    +1,002
    Forgot to thank @Gringo a Legend also!
     
    • Agree Agree x 1
  5. Patrick Giranthon

    Patrick Giranthon
    Premium

    Messages:
    3,238
    Ratings:
    +5,576
    Sure, he handled the update brillantly. Busy with Curvelo on my side.
     
    • Like Like x 2
  6. Jan Mikuž

    Jan Mikuž

    Messages:
    1,034
    Ratings:
    +149
    I don't remember if i have the v1.2 installed.
    Can someone please confirm that if i have Autopolis, Le Mas, Queensland
    in my locations folder it means that v1.2 is already installed ?
    I read in the notes these were some new ones that came with the v1.2.
    Thank you :thumbsup:

    And respect and thanks for still going strong Pat and team. :thumbsup:
     
  7. Alex72

    Alex72

    Messages:
    624
    Ratings:
    +248
    YES!

    Thank you so so much for all the tracks and the updates! :inlove::thumbsup:
     
  8. Gui Cramer

    Gui Cramer

    Messages:
    1,547
    Ratings:
    +760
    The downloads through version history have different names than the version shown (they do match v1.4's readme). I'm trying to redownload everything but it surely would be nice to have an all encompassing update version, as painful as that is to upload.
     
    Last edited: Jun 29, 2017
    • Agree Agree x 1
  9. Dann Murillo

    Dann Murillo

    Messages:
    461
    Ratings:
    +240
    I have this entire Track Pack properly uploaded in my league Simsync. If anybody would like a link you can private message me. :) If I shared a friendly link here I would probably get banned LOL
     
    Last edited: Jun 30, 2017
  10. Angelo dos Santos

    Angelo dos Santos

    Messages:
    697
    Ratings:
    +240
    Yeah, this really is necessary. At the moment is a bit of mess, and is causing some confusions in the League Im racing.
    Would be nice a full updated package.
     
  11. hummer444

    hummer444

    Messages:
    234
    Ratings:
    +697
    THX Patrick and crew..Brilliant job:thumbsup:
     
  12. Jimmy Regan

    Jimmy Regan

    Messages:
    5
    Ratings:
    +0
    I have all 3 updates loaded and trying to use Queensland on our race server but connecting we keep getting "IpswichQLD.tdf" mismatch. I have tried Spa from the track pack and no errors connecting, only with Queensland. Any suggestions on how to fix this?

    Running Queensland as a single race and not multiplayer works fine.
    On my PC and the server in the Automobilista/GameData/Locations/Queensland folder the IpswichQLD.tdf files have a date of 1/20/2017 11:59 AM
     
    Last edited: Jun 30, 2017
  13. Dann Murillo

    Dann Murillo

    Messages:
    461
    Ratings:
    +240
    You may need to refer to Gringos earlier post in this thread. I think the problem is that they originally uploaded Queensland with an extra tdf file, thus potentially causing this issue. If you delete the tdf file he mentions in the thread below, it should fix your issue. You essentially delete the 1 extra tdf file in the subfolder "IpswichQLD" and leave the "IpswichQLD.tdf" in the main Queensland directory.

    http://www.racedepartment.com/threa...megapack-24-tracks.125715/page-5#post-2382949
     
    Last edited: Jul 1, 2017
  14. Jimmy Regan

    Jimmy Regan

    Messages:
    5
    Ratings:
    +0
    Thank you for this information.
     
  15. Gringo

    Gringo
    Premium

    Messages:
    728
    Ratings:
    +415
    Sorry for the trouble, this is the first report on this one. Deleting the extra TDF will fix it for now. The problem will be fixed properly in the next patch.
     
    • Like Like x 1
  16. BillGuy

    BillGuy

    Messages:
    23
    Ratings:
    +3
    I asked this in the 1.4.3 release thread but thought I would ask it here since I didn’t get a response.

    Is it intentional that there are no allowed compound settings for Formula Ultimate? The track GDBs (both Patrick’s & Reiza’s) all seem to have CompoundsAllowed entries for series 31 but nothing for series 30 which is what I believe the number is for F-Ultimate. I actually don’t even have a .srs file for 31 in my Series folder so I’m confused as to what that would even correspond to. Perhaps I’m not understanding something on how the GDB syntax or the series numbers work.
     
  17. Gringo

    Gringo
    Premium

    Messages:
    728
    Ratings:
    +415
    Its not the name of the series file but the ID= that is used to defined the car type in the CompoundsAllowed.
     
  18. BillGuy

    BillGuy

    Messages:
    23
    Ratings:
    +3
    Understood.

    When you look inside the Series folder, however, it appears to be REIZA30.srs that defines Forumula Ultimate. Additionally, my installation does not even have REIZA31.srs file. Hence my confusion as to what the Series31 entry is intended for in the GDB file and whether Formula Ultimate is actually intended to have CompoundsAllowed entries.

    The fact that both Patrick’s tracks and Reiza’s tracks exhibit this same behavior (Series31 and no Series30 in the GDB) makes me think of two possibilities:
    A) I don’t understand the series numbering syntax within the track GDB files.
    B) Reiza and Patrick used a tool to generate the GDBs and that tool has a bug that causes Series31 to be used for Formula Ultimate when it should actually be Series30.
     
  19. Gringo

    Gringo
    Premium

    Messages:
    728
    Ratings:
    +415
    Have a look inside REIZA30.srs with a text editor.

    The ID for the F-U is ...

    ID=31

    The tire restrictions are working as designed.

    Load up Spa Francorchamps DRS... you will find that out of 5 tire possible choices you can only select 3 of them, and that the softest (of the allowed) compound is the default tire.

    :cool:
     
    Last edited: Jul 2, 2017
  20. BillGuy

    BillGuy

    Messages:
    23
    Ratings:
    +3
    Thanks Gringo. I knew there must be something reasonably obvious I was missing with the series numbers.

    I don’t recall which particular tracks I first tried v1.4.3 F-Ultimate with. I do, however, remember that the first three in a row all had the AI starting the race on ultrasofts. That’s what led me into looking under the hood on how the allowed compounds were functioning. My experience must have just been coincidence of the tracks I happen to choose.