• Racing is not a matter of life and death. It's much more important than that!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. If you have any questions, please don't hesitate to ask. There's no such thing as a stupid question.

Audio issues. ...

Discussion in 'RaceRoom Racing Experience' started by Angeltheartist, Jan 23, 2015.

  1. Angeltheartist

    Angeltheartist
    Premium

    Messages:
    154
    Ratings:
    +23
    Anyone have audio issues while playing (popping , sound skipping.) If so what settings are you using ? I'm using a 5.1 sound card when using headphones and a audio receiver 5.1 when using external speakers.
     
  2. Andi Goodwin

    Andi Goodwin
    Premium

    Messages:
    834
    Ratings:
    +373
    Is that everywhere ; every car , track etc .... im using 5:1 and dont have that issue

    Andi
     
  3. shardshunt

    shardshunt

    Messages:
    198
    Ratings:
    +43
    whats your soundcard? are your drivers up to date? have you reported it as a bug? are you getting 60fps or is your computer struggling to keep up? tried using headphones to see if its only with 5.1?
    Thats all i can think of atm

    Ps it works fine with 5.1 for me
     
  4. maxel

    maxel

    Messages:
    96
    Ratings:
    +41
    A few people have bugs with engine sounds, including me.
    But only for some cars. DTM'92 Mercedes for example.
    I think it's because of incompatibility issues with older soundcards.
    Do you also hear sounds skipping from left to right?
    Engine sound louder on the left side?
    The Devs know about the issue and already fixed some of cars.
     
  5. Serj

    Serj

    Messages:
    327
    Ratings:
    +32
    with some cars, the sound of engine is very quiet. For example on Cougar C14/1
     
  6. Insert Coin

    Insert Coin

    Messages:
    285
    Ratings:
    +88
    Try moving the soundcard to another slot so it will use a different IRQ. Unless you are using an onboard soundcard, then you should look for another card that is using the same IRQ as the onboard soundcard.
    Another issue could be if you are using an USB soundcard: the USB bus may be overloaded. Try other USB ports in that case.