1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

PC Assetto corsa Audio Bugs

Discussion in 'Assetto Corsa' started by atmut, Sep 24, 2015.

  1. Ever since 1.2, my audio has been completely broken. But in an unusual way...
    Let's say i start a race, first time i load into the race, audio will only play in one side of my head set.
    Second time i load into it, audio will not play at all.
    Third time, audio is usually back to normal playing threw both sides of my head set.
    It does it in different orders sometimes, but this is the order it usually does it in.
    It does this with official content and mods.

    So does anyone know what the hell the problem is? I've googled it, and i haven't found a single person that's having a similar problem.
    I've tried doing a clean install and only using official content, that didn't work.
    I've tried turning down the overclock on my PC hoping that would maybe fix it, that didn't work.
    I've tried downloading the SFX fix (meant for mods, but i tried it with official content anyway), that didn't work. So anyone have a fix?

    PC Specs (if it matters):
    Mobo: MSI Z87-GD65 Gaming
    GPU: Gigabyte GTX 980ti G1 Gaming
    Dedicated Physx GPU: EVGA GTX 760 4gb
    RAM: 12gb DDR3 1.333GHz
    CPU: i5 4570 @ 3.2GHz
    PSU: Antec 750 watt 80+ bronze
    HDD: 1x WDBlue 500gb - 1x WDBlue 1tb
    SSD: Samsung 850 Evo 500gb
    Case: NZXT Phantom 410
    CPU Cooler: 212 Evo
    OS: Windows 10
  2. Anthemius

    Premium Member

    I have similar issues when I use my razer kraken 7.1 chroma headset. Note that this headset uses a usb port, which actually means that it functions as a separate sound card... Since I have not found any solution yet, I use another headset with jack connection for the audio and the mic from a web camera as a communication device when playing AC.
  3. im using a razer kraken pro, but it uses the standard headset connector (that ive forgotten the name of :p)
  4. Anthemius

    Premium Member

    You mean the common audio jack 3.5 mm I suppose :)
    Well, then probably it is a sound card issue...? Anyway, You may want to check at the official Assetto corsa Support forum... there are too many reports and workarounds for audio bugs and issues there...
  5. Chris Stacey

    Chris Stacey
    Ted Kravitz Appreciation Society Staff Premium Member

    You can also try turning down the audio latency in the settings, however I'm not sure this will help you :/
    This sounds hardware related.
  6. I have a similar problem with my creative soundblaster card I get a loud crackle and loose sound to some of my 5.1 speakers, some sounds come out of my rear speakers instead of front ones. I have to reset via audio control panel.
    Not sure this is a game problem more to do with an incompatible driver since windows 10 update
  7. On the Razer Kraken USB device it is the "Razer game scanner" service what is causing the problem.
    RUN services.msc on your computer and set the RAZER GAME SCANNER on manual. Now Assetto Corsa is running ok with the Razer Kraken 7.1 USB headset.
    • Like Like x 1