• You don't get fast in order to take part in club races, you take part in club races to get fast!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dear Guest. Follow RaceDepartment on Twitter, Facebook, Instagram, Twitch, Steam and YouTube.

annoying strange sound problem

Discussion in 'Stock Car Extreme' started by Reik Major, Oct 23, 2015.

  1. Reik Major

    Reik Major
    Premium

    Messages:
    2,826
    Ratings:
    +3,700
    Since a while I have a very annoying sound problem at some tracks.

    From the very beginning of a session, I get an infinite loud noise sounding like many wheelguns repeating in a loop. About the wheelguns I could be wrong, but sounds like that.

    It comes from the pits, noticeable nearly all over the track. It happens for example at Suzuka, Interlagos but also addon tracks like Virtua_LM's Le Mans. It doesn't appear at Longford.

    Something wrong with ambient sound files?

    I had no time to explore the problem further more and I can't really remember when it started first, because I don't Play often, so in the first place I thought it's one small issue with an addon track. But it's getting really annoying now.

    Any suggestions? Please help!
     
  2. DaVeX↯

    DaVeX↯
    Premium

    Messages:
    846
    Ratings:
    +363
    Happens also during monitor view or replays...
     
  3. Reik Major

    Reik Major
    Premium

    Messages:
    2,826
    Ratings:
    +3,700
    Yes! Very annoying... :(

    Would the experts of you say that it's caused by a mod install?

    Edit: It also appears using just stock content (SuperV8 @ Suzuka).

    Hm, could it be the Spotter Plugin?
     
  4. DaVeX↯

    DaVeX↯
    Premium

    Messages:
    846
    Ratings:
    +363
    I have no plugins or mods installed.
     
  5. Reik Major

    Reik Major
    Premium

    Messages:
    2,826
    Ratings:
    +3,700
    Do you have it at each track? Could it be it appeared with V 1.38? Does no one else have a problem?

    Any help or suggestions would be very much appreciated.
     
  6. DaVeX↯

    DaVeX↯
    Premium

    Messages:
    846
    Ratings:
    +363
    Noticed it on Montrel and Cascavel. Also noticed cars stops for a second on monitor view while occurring the error.
    Sorry but I am away from main pc at this moment.
     
  7. Reik Major

    Reik Major
    Premium

    Messages:
    2,826
    Ratings:
    +3,700
    Puhhh... finally got it solved.

    I listend through all the ambient sounds and found that very strange sounding file. Deleted it - Problem solved. ;) No idea where it came from.

    @DaVeX↯ I think your problem is a different one???
     
  8. DaVeX↯

    DaVeX↯
    Premium

    Messages:
    846
    Ratings:
    +363
    Maybe is the same file, wich one you deleted?
     
  9. Russ Craven

    Russ Craven

    Messages:
    71
    Ratings:
    +12
    Thats a common problem in R Factor Lite, one of the ambient sound files was incorrect. The annoying wheelgun sound can be eliminated by deleting the offending file. How its also happening in SCE is beyond me !
     
  10. Reik Major

    Reik Major
    Premium

    Messages:
    2,826
    Ratings:
    +3,700
    There was something with "fan" in the name. Just play through all the ambient sounds in gamedata/sounds so you can hear the strange one. I could have a deeper look when I'm on my PC again.
     
  11. DaVeX↯

    DaVeX↯
    Premium

    Messages:
    846
    Ratings:
    +363
    Thanks mate, I asked because can be usefull to others too.
     
    • Agree Agree x 1