• "Auto racing began 5 minutes after the second car was built." - Henry Ford
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dear Guest. Follow RaceDepartment on Twitter, Facebook, Instagram, Twitch, Steam and YouTube.

AMS is not running on 4k-displays...

Discussion in 'Automobilista' started by Leynad777, Mar 9, 2016.

  1. Leynad777

    Leynad777
    Premium

    Messages:
    286
    Ratings:
    +85
    ...at least not on mine anymore. First day i had no problems, but after some hidden update it´s not possible to launch a track anymore. With a fresh reinstall i can´t even type in my Username and get to the menu. With the old user-folder it´s getting to the point when the session should start. But it just hangs up. What the **** did you break Reiza?
    And tried all possible graphics settings without any differences. So it´s your shitty update that sucks.
     
    • Wow Wow x 1
  2. Kurupt CDN

    Kurupt CDN
    DirtT Tuned Motorsports Premium

    Messages:
    1,760
    Ratings:
    +1,264
    Do you use a nvidia card ? If so did you update the driver in the past few days?
    If so that's your issue and not reiza's shitty update....the 368.xx driver they released got yanked due to multiple issues and not being able to start some games.
    I had this issue with mine and did a clean install of the driver and reverted back too whql 362 everything works fine now.
     
    • Like Like x 1
  3. bluey

    bluey

    Messages:
    182
    Ratings:
    +87
    same problem for me ..reinstall 362 driver problem solved .. ps leynad not polite to say shitty update ;)
     
    • Like Like x 1
  4. Leynad777

    Leynad777
    Premium

    Messages:
    286
    Ratings:
    +85
    I installed various old GFX-drivers (with checking the clean-install-option) and even went back to 347, than 359 and now 362 all with the same problem. I reseted the settings in the Nvidia control panel to default. If the driver is the issue, what else can i do?
     
  5. Kurupt CDN

    Kurupt CDN
    DirtT Tuned Motorsports Premium

    Messages:
    1,760
    Ratings:
    +1,264
    Do an integrity check of the files in steam properties as I found the bad nvidia driver removed 9 files from automobilista
     
  6. MrPix

    MrPix
    Project Immersion

    Messages:
    258
    Ratings:
    +115
    I updated the gfx driver today from the 362.00 driver to the 364.51 driver and have no problems with either with AMS. One thing I do is always do the custom option, and check clean install, and also deselect everything (Audio, and anything to do with 3D) and on install the driver and the physics (and GFE if there has been an update).

    Edit... I do have a 4K screen and run at 3840x2160
     
    Last edited: Mar 11, 2016
  7. Leynad777

    Leynad777
    Premium

    Messages:
    286
    Ratings:
    +85
    I did several fresh installs of drivers and AMS, but the issue goes much deeper. I can't run any DX9 related games anymore and even iRacing with DX11 is stuttering and not playable like R3E, rF2 and probably GSC as well. Dirt Rally, AC, pCars no problem and yes, I installed the DX9 drivers again. I get runtime broker errors in the Event Log, but normally this is not related to DX9, so probably need to reinstall Windows:mad:
     
  8. MrPix

    MrPix
    Project Immersion

    Messages:
    258
    Ratings:
    +115
    Wow, sorry to hear your deeper problems. Good luck with the reinstall man.
     
    • Like Like x 1
  9. Kurupt CDN

    Kurupt CDN
    DirtT Tuned Motorsports Premium

    Messages:
    1,760
    Ratings:
    +1,264
    I would contact nvidia support....one last thing I did was I went into my nvidia driver folder and deleted all past driver files than did a custom install (now running 364.xx with no issues) I only installed the graphics driver, physicx and GeForce experience.
    If that doesn't work you might want to try reverting your entire pc back to a save point prior to your issues.
     
    • Like Like x 1
  10. Leynad777

    Leynad777
    Premium

    Messages:
    286
    Ratings:
    +85
    Thanks, but wasn´t necessary:)
    I had already made my backup, but the exe on the Windows 8.1 stick didn´t want to boot from a Windows 10 installation. I don´t know why (tried it before) but i clicked again on recovery and noticed that i forgot to click on the checkbox for showing older backups. And there it was: The recovery file from the 2nd of march before the last Windows update. So this was probably causing the issue because now AMS and rF2 is running again and i think i don´t have to check on R3E and iRacing :)
     
    • Like Like x 1
  11. Kurupt CDN

    Kurupt CDN
    DirtT Tuned Motorsports Premium

    Messages:
    1,760
    Ratings:
    +1,264
    sadly now i cant get any of my dx9 games running?