• "Mwoah" - Kimi Räikkönen
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dear Guest. Follow RaceDepartment on Twitter, Facebook, Instagram, Twitch, Steam and YouTube.

ai not entering pits correctly

Discussion in 'Bob's Track Builder' started by Polsih, Jul 12, 2009.

  1. Polsih

    Polsih

    Messages:
    27
    Ratings:
    +0
    During practice/qual sessions ( rFactor) the ai cars exit the track ok but then dissappear from view before getting to the xpitin gmt and then reappear in their respective pitspots.
    I know the pit lane line is ok because I previously ran the track without xpitin/xpitout and the ai would pit in perfectly after a race albeit at racing speed (highly entertaining). The only problem was they would never accelerate to race pace exiting the pits during practice/qual.
     
  2. Polsih

    Polsih

    Messages:
    27
    Ratings:
    +0
    bump
     
  3. woochoo

    woochoo

    Messages:
    330
    Ratings:
    +46
    i had an issue where the ai would leave their garage spot, come off the pit extension line from the paddock to the pit path, then into it's pit box. then as it tried to leave it would get stuck in a loop of trying to leave and getting put back in it's pit box. i figured out it was because that pit box was outside the pit in xsector.

    that probably doesn't help you much, but it might help someone, someday.

    maybe your xsectors are a lap before/after each other or something?
    i don't know if that's even possible.
     
  4. Polsih

    Polsih

    Messages:
    27
    Ratings:
    +0
    thanks woochoo - its all good food for thought! I did get an interesting reply from motorfx at nogrip if anyone else is interested.

    [ame]http://www.nogripracing.com/forum/showthread.php?t=152360[/ame]
     
  5. woochoo

    woochoo

    Messages:
    330
    Ratings:
    +46
    no worries,
    and thank you,
    it seems the pace car needs to be on the pit corridor too. that's news to me.