• You don't get fast in order to take part in club races, you take part in club races to get fast!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. #GiveAwayFriday. Win a copy of F1 2017 - The Game. Click here to join.

Misc 99 Flashbacks 1.0

Just 99 flashbacks, no other changes.

  1. Miles

    Miles

    Messages:
    333
    Ratings:
    +88
  2. jgoodman702

    jgoodman702

    Messages:
    38
    Ratings:
    +10
    It Doesn't work!? how do you install it?
     
  3. Miles

    Miles

    Messages:
    333
    Ratings:
    +88
    Click on the "99 flashbacks" link --> click "download now" (via external site)

    Save the database.bin to Disc C -> Program Files -> f1 2012 -> database and overwrite the existing database. But warning: you may lose your saved career.
     
  4. Nigel Bowers

    Nigel Bowers

    Messages:
    4
    Ratings:
    +1
    it says nothing here
     
  5. darioqw

    darioqw

    Messages:
    214
    Ratings:
    +23
    The database is updated? because the other was old and had the HRT team bad names and menus
     
  6. snthennumbers

    snthennumbers

    Messages:
    920
    Ratings:
    +260
    Guys you can all do this on a personal basis with you own databases, its pretty easy:

    Go into the game, choose a difficulty preset (don't change anything), exit out and save (don't do a race, don't do anything else, just exit the game.)
    Now open your database and go to the "difficulties" table. Find the "flashbacks" column and change each entry to 90 or whatever number you want...I'm not sure if it can handle 3-digit numbers, so best not to go above 99
    Save the database.
    Launch F1 2012, go into the options, and choose your preferred difficulty level. Set your driving assists as you prefer, and all those good things, BUT DON'T TOUCH THE FLASHBACKS setting. It should show as "4", but the left/right arrows next to the "4" should both be greyed out. This means it's working. If you touch the flashbacks setting, you'll have to start all over again.
    Exit out of the settings menu so it autosaves your settings, and go race with 90 flashbacks
     
    • Like Like x 1
  7. Jose Navarro

    Jose Navarro

    Messages:
    312
    Ratings:
    +23
    Thank you snthennumbers for the tut, but when I want to play online I got connection failure
     
  8. fanpapad

    fanpapad

    Messages:
    186
    Ratings:
    +32
    snthennumbers I followed your instructions closely, buy it did not work.
     
  9. snthennumbers

    snthennumbers

    Messages:
    920
    Ratings:
    +260

    Sorry I missed a step:
    1. Open the database > difficulty table > change the flashbacks column from top to bottom so it reads as: 4, 3, 2, 1, 1 then save the database

    2. Go into the game, then into the difficulty options, and choose a difficulty preset (don't change anything), exit out and save (don't do a race, don't do anything else, just exit the game after saving.)

    3. Now open the database again > difficulty table. Find the "flashbacks" column and change each entry to 90 or whatever number you want...I'm not sure if it can handle 3-digit numbers, so best not to go above 99
    Save the database.

    4. Launch F1 2012, go into the options, and set your driving assists and AI difficulty as you prefer BUT DON'T TOUCH THE FLASHBACKS. Don't even scroll down to it. It should show as "4", but the left/right arrows next to the "4" should both be grayed out. This means it's working. If you touch the flashbacks setting, you'll have to start all over again.

    5. Exit out of the settings menu so it autosaves your settings, and go race with 90 flashbacks
     
    Last edited: Aug 2, 2013
    • Like Like x 1
  10. fanpapad

    fanpapad

    Messages:
    186
    Ratings:
    +32
  11. Miles

    Miles

    Messages:
    333
    Ratings:
    +88

    There may be something wrong with your flashback IDs, have you tampered with them at all?
     
  12. fanpapad

    fanpapad

    Messages:
    186
    Ratings:
    +32
    No I have not. Though, my database is of v1tek's 2013 mod. But the flaskbacks are not altered. I checked with the database editor.
     
  13. stoneys-nutz

    stoneys-nutz

    Messages:
    4
    Ratings:
    +1
    Just did what you said and it worked a treat, thank you so much for your easy to follow tutorial,
     
  14. Salut Gilles

    Salut Gilles

    Messages:
    715
    Ratings:
    +255
    :thumbsup::thumbsup:

    I followed these steps 1 by 1 and it worked A1. Thanks for taking the time to write them here, sn.

    :ninja:
     
  15. Ardijan95

    Ardijan95

    Messages:
    2
    Ratings:
    +0
    This may be a dumb question but what program do you use to open database with?
     
  16. ML2166

    ML2166
    If quizzes are quizzical then what are tests?

    Messages:
    4,188
    Ratings:
    +7,483
  17. Ardijan95

    Ardijan95

    Messages:
    2
    Ratings:
    +0
  18. oxygen300585

    oxygen300585

    Messages:
    2
    Ratings:
    +1
    work!
     
  19. leffty

    leffty

    Messages:
    120
    Ratings:
    +0
    "Invalid link"
    Is this still available ? I want to use it for F1 2013.
    Thank you
     
  20. JoelGL

    JoelGL

    Messages:
    1,063
    Ratings:
    +73
    Just saw this as I wanted to try 2012 again from 2013, as a change. Thanks for the correction in the procedure, finally works in race. But there's a problem, it seems to affect Champions Mode, where as the scenario starts, the game hangs.